• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki verileri ayırmak

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
sütun değerlerini referans değerlerine göre ayırıp ayrı sütunlarda göstermek istiyorum.

BÖLÜNECEK SÜTUN.............REFERANS...................SONUÇLAR
A SÜTUNU.........................B SÜTUNU...........C........................D
1234DENEME567..................DENEME..............1234............ DENEME567
346ANKARA789 ...................ANKARA.............364............... ANKARA789
İSTANBUL897 .....................İSTANBUL...............................İSTANBUL897
478ANKARA345..............................................487..............ANKARA345

aynı zamanda ayanı kod yada formülle direk 1234 DENEME 567 şeklinde bölebilirmiyiz. kod olursa daha güzel olur çünkü 1000 satır ve en az 10 referansa göre bölmem gerek.

ayrıca farklı bir konu olarak iki tarihi çıkartıp yıl ay gün şeklinde sonuç vermesi ile ilgili formül varmı acaba. şimdiden tşk.ler

Son düzenleme:
Merhabalar.
VERİ menüsündeki "Metni Sütunlara Ayır" seçeneğini kullanmayı deneyiniz.

Tarih işlemleriyle ile ilgili olarak sitede arama yapmanızı öneririm. Çok sayıda örnek bulacaksınız.

Veriyi sütunlara ayiri kullanıyorum zaten. Burada b sütununda belirttiğim değişkenlere gore ayırmasını istiyorum.

Veriyi sütunlara ayiri kullanıyorum zaten. Burada b sütununda belirttiğim değişkenlere gore ayırmasını istiyorum.
O zaman formül kullanmanız gerekecek demektir.
(VBA ile de yapılabilir ama benim vba bilgim yeterli değil)

BUL işlevi ile ölçütünüzün kaçıncı karakter olduğunu bulup, UZUNLUK ve BUL formüllerini PARÇAAL işlevinin içinde kullanarak çözülebilir.
Örnek belge olmadan ancak bu kadar söyleyebiliyorum.

İyi günler dilerim.

Geri