• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütündaki sarı renkli hücredeki değeri bulma

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
merhabalar öncelikle bu konuyu çok araştırıdım belki çok basit ama bir türlü yapamadım. yapmak istediğim makro kodu yada formül ise

"Veri Girişi" sekmesindeki a1 hücresinin değeri değişken olacak. Bu hücre değerini "Veritabanı" sekmesindeki B1:B2500 sütununda SARI RENKLİ olan hücrenin değerini alacak. yani makro bir düğmeye basmaya gerek kalmadan ben "Veritabanı" sekmesinde o hücreyi sarı yaptığımda o hücrenin değeri "Veri Girişi" sekmesindeki a1 hücreside o sarı yaptığım hücrenin değerini alıcak. örnek dosyayıda koydumç umarım çözülebilir. çok teşekkürler şimdiden

Ekli dosyalar

Merhaba.

Alt taraftan Veritabanı sayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde
açılan VBA ekranının sağ tarafındaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.

Kod, Veritabanı sayfası A sütunundaki dolu bir hücreye fareyle çift tıkladığınızda çalışır ve
A:C sütunundaki hücreleri SARI renge boyayıp, TC Kimlik numarasını diğer sayfaya aktarır.

Bu işlemden sonra;
-- Veri Girişi sayfasına otomatik geçmek için mavi satırı silin,
-- Veritabanı sayfasında kalmak istiyorsanız kırmızı satırı silin.

Bir önceki sarıya boyanmış hücrelerin boyası kaldırılır,
bir kere boyanan öyle kalsın istiyorsanız, siyah koyu yaptığım satırı silin.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
[B]Cells.Interior.Color = xlNone[/B]
If Intersect(Target, Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
Sheets("Veri Girişi").Cells(3, "J") = Cells(ActiveCell.Row, 2)
Range("A" & Target.Row & ":C" & Target.Row).Interior.ColorIndex = 6
[COLOR="Blue"]Cancel = True[/COLOR]
[COLOR="Red"]Sheets("Veri Girişi").Activate: ActiveSheet.[J3].Activate[/COLOR]
End Sub[/FONT]

Son düzenleme:
Geri