• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki negatif sayıları bulma

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba arkadaşlar;
Sütundaki negatif sayıları bulmam gerekiyor. Küçükten büyüğe sıraladığım zaman, en küçükleri 0 olarak gözüküyor. Ancak grafik çizdirdiğim zaman, sütunda negatif değerlerin olduğu gözüküyor. Bu negatif değerlerin hangi hücrelerde olduğunu nasıl bulurum? Dosyam aşağıdaki linktedir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://s2.dosya.tc/server3/69i2sk/negatif_sayilar.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba.

Anladığım kadarıyla verilerinizde bir de değişimin (başlığı da Titreşim demek ki) hesaplandığı bir sütun olmalı.

Değişimin (B sütununda, 0,06 - 0,08 - 0,10 arasındaki geçişlerdeki değişim olmalı) + veya - olduğu satırlar olmalı.

Bence, grafiğin resmi yerine kendisinin olduğu belgeyi ekleyerek daha net cevap yazılabilir.
.

Çok özür dilerim, değerlerin olduğu sütunu eklememişim. Şimdi ekledim ve yukarıdaki linki güncelledim.

Tekrar merhaba.

Bir önceki cevabımda kırmızı renklendirdiğim kısmı dikkate almamışsınız sanırım.
.

Grafiği excelde çizmiyorum, statistica diye bir programda çiziyorum. Bu yüzden excelin içine grafik dosyasını ekleyemiyorum. Ama yaptığım iş sadece exceldeki stünu olduğu gibi kopyalayıp statistica'daki excele benzer stüna yapıştırıyorum.

Grafik resminden anladığım Titreşim sütunundaki değerlerin bir öncekine göre farkı üzerine kurulmuş gibi görünüyor.
Bu fark negatif/pozitif oluyor sanırım.

Örneğin K3 hücresine =A3-A2 yazıp bu hücreyi aşağı doğru kopyalarsanız, formül sonuçları; artışlarda +, azalışlarda - olur.
Ben belirttiğiniz programın yaptığı işlemin titreşimdeki DEĞİŞİM olduğu kanaatindeyim.

Belirttiğiniz programa daha az sayıda satırdaki veriyi yapıştırarak grafik çizdirip
(Bu farkları bahsettiğiniz program kendisi alıyor da olabilir, bilemiyorum.
Programın, yaptığı hesaplama sonuçlarını o programdan alabiliyorsanız excele oradan alabilirsiniz belki
)

İlgili programın neyi hesapladığını bulmaya çalışın derim, benimkisi sadece tahmin neticede.
.

Ben hep excelde kesin bir negatif sayı var, ama ben bulamıyorum diye düşünüyordum. Şu durumda negatif değerleri programın oluşturduğu anlaşılıyor. Ömer Bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Saygılar...

Geri