• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sutundaki her dolu olan hucredeki verilileri PDF dosyasina isim yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lapot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaslar

elimdeki Multi isimli excel dosyasinda F Sutunda sisteme kaydedilmis Word dosyalarinin hyperlinki var ve macromu calistirdigimda, ListView ekranindan bir yada birden fazla sectigim faturalari bu hyperlink ile bulup PDF haline donusturyor ve emaile ekleyebiliyorum.

Buraya kadar bir sorun yok ama yapmak istedigim bu dosyalara sutun B ve Sutun E deki verileri isim olarak atamak.

Su anki kullandigim macro asagidaki sekilde sekilde ve sorunsuz olarak calisiyor tek derdim dosyalarin isminlerine mudahele edememem.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Function GetBaseName(Filespec As String)
Dim fso As Object
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
GetBaseName = fso.GetBaseName(Filespec)
End Function

-----------------------------------------------------------------------------------------
Function TempPDF(aDrivePathFilenameExtension As String) As String
TempPDF = "\\home\" & Environ("username") & "\Desktop\PDFTest\" & GetBaseName(aDrivePathFilenameExtension) & ".pdf"
End Function

-------------------------------------------------------------------------------------------

Yapmak istedigim aDrivePathFilenameExtension'un yerine koydugum komutla, sutun B ve E deki verileri acilan word dosyalarina isim yapabilmek ve PDF olarak desktop'da bulunan PDFTest dosyasina aktarmak ve oradanda emaile eklemek.

Asagidaki sekilde kodu degistirmeye calistim ama birden fazla dosya secmeme ragmen sadece bir satirdaki dosayi acip pdf'e donusturup B ve E deki verileri isim yapip emaile ekliyor. Ikinci secilen dosyayi eklemiyor

---------------------------------
For i = 1 To Sheets("Multi").Cells(rows.Count, 1).End(xlUp).Row
TempPDF = "\\home\" & Environ("username") & "\Desktop\PDFTest\" & GetBaseName(Sheets("Multi").Range("B" & i).Value & Sheets("Multi").Range("E" & i).Value) & ".pdf"
Next

------------------------------------------------

Dosya cok buyuk oldugu icin buraya ekletemiyorum yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
saygilar

Geri