• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütundaki değerlerin başka sayfadaki satıra dağıtılmasına yardım

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhaba arkadaşlar bi sorunum var örnekte yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

fasondilimler sayfası C6 hücresine aşağıdaki formülü yapıştırıp düğer hücrelere kopyalayın;

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(C5;teslimatfişi!$A$4:$B$19;2;0));0;DÜŞEYARA(C5;teslimatfişi!$A$4:$B$19;2;0))

açıklamaların yetersiz kalmış
neye göre dağıtılacak sadece 5. satırda bulunan harflere göre mi dağıtım yapılacak.
eğer öyle ise başka fiş'e işlem yaptığınızda ne olacak.

Haklısınız çok acemice bi soru oldu ,fişin fasondikim sayfasına -fişnıo-tarih ve model no ve adetlerinin kaydetmesi lazım belki makro ile olabilir sonrada fişin girdi değerlerinin silinmesi lazım o fişin yazıcıdan çıktısı alınacak ama içeriğinin de fasondikim sayfasında kalıcı olması lazım bende biraz daha uğraşayım fikirlerinize de ihtiyacım var

Merhaba muygun bey örneğime uyguladığınız makro güzel oldu ama şöyle bi sorun çıktı fişteki model no ları değişken oluyor ,bu yüzden fasondikimler sayfasının fişte yazan modelinin altına adetlerin gelmesi lazım,bi yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.formülle dağıtım yapıyorum fakat fişin yazıcı çıktısı alınınca fişteki girişleri temizliyorum o zaman da fasondikimler sayfasından siliniyor ,,uzmanlık isteyen i çözüm lazım ...

Merhaba;
Bunun için fasondikimler sayfasında 5. satrın sabit olması gerekiyor. teslimatfişi sayfasındaki modelno değerlerini 5. satırdan aldırın ve teslimatfişi sayfasında A sütununu temizlemeyin. veri varsa yazın yoksa boş bırakın. Eğer sorun teslimat fişi yazıcı çıktısının boşluksuz olması ise bu tablo başka bir alanda boşluksuz oluşturulabilir.
fasondikimler sayfasının silinmesini anlamadım? Makroda buranın silinmesiyle ilgili bir kod yok.
İyi çalışmalar.

Merhaba teslimat fişine günlük 4-5 değişik ürün yazılıyor ,
bu ürünler fasondikimler sayfasındaki 5.satırda yazan ürünler ,
fakat ürünler artabilir .
Fişdeki ürünlerin ve adetlerinin ilgili ürün sütununa dağıtarak yazmasını sağlayamazmıyız.
Ben sizin makro koduna yazdırma ve fişi de temizleyecek kod ilave ettim

Geri