• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki boşluklu hücreleri alt alta sıralama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba,
Q5:Q34 arasındaki hücrelerde başka bir sayfadaki EĞER fonksiyonuna bağlı olarak veriler (isim listesi) diziliyor. Ancak veriler değişken olduğundan hücrelerin bir kısmı boş iken bir kısmı dolu oluyor ve bu, diğer sayfada girilen değere bağlı olarak değişebiliyor.
Yapmak istediğim: Q5:Q34 arasındaki verileri C5:C34 arasına aralarında boşluk olmadan alt alta ve sırayla dizmek. Makro kullanmak istemiyorum ancak başka çaresi yok ise kullanabilirim. BİRLEŞTİR ile yapmak istedim ama o zaman da istediğim şekilde liste oluşturulmuyor. Yardımcı olduğunuz/olacağınız için teşekkür ederim.

ÖRNEK DOSYAM

Son düzenleme:
selam,
anladığım kadarıyla,
yardımcı sütun kullanarak ya da yardımcı sütun kullanmaksızın Dizi formülü ile istediğinizi yapabilirsiniz..
Örnek dosyayı görmek gerekir... Veriler nereden nasıl geliyor.. ve veriler ne şekilde (Sayı / Metin /Tarih....) bir veri ?

selam,
anladığım kadarıyla,
yardımcı sütun kullanarak ya da yardımcı sütun kullanmaksızın Dizi formülü ile istediğinizi yapabilirsiniz..
Örnek dosyayı görmek gerekir... Veriler nereden nasıl geliyor.. ve veriler ne şekilde (Sayı / Metin /Tarih....) bir veri ?

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim Üstadım, dosyayı düzenleyip gerekli açıklamaları ekleyip yüklüyorum birazdan.
Edit: Örnek dosyayı konuya ekledim Üstad, teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba.

FORM2 sayfası C5 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayıp, formülü aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(FORM1!$C$5:$C$34;KAÇINCI(KÜÇÜK(EĞER(FORM1!$R$5:$R$34=1;SATIR(FORM1!$R$5:$R$34));SATIRSAY($C$5:C5));SATIR(FORM1!$R$5:$R$34);0);0);"")
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Blue"]Formül dizi formülü olduğundan hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile girilmelidir.
İşlemi doğru yapmışsanız formül [B]kendiliğinden[/B] [B][COLOR="red"]{[/COLOR][/B]....[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi farklı parantez arasına alınır.[/COLOR][/FONT]

Merhaba.

FORM2 sayfası C5 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayıp, formülü aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(FORM1!$C$5:$C$34;KAÇINCI(KÜÇÜK(EĞER(FORM1!$R$5:$R$34=1;SATIR(FORM1!$R$5:$R$34));SATIRSAY($C$5:C5));SATIR(FORM1!$R$5:$R$34);0);0);"")
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Blue"]Formül dizi formülü olduğundan hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile girilmelidir.
İşlemi doğru yapmışsanız formül [B]kendiliğinden[/B] [B][COLOR="red"]{[/COLOR][/B]....[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi farklı parantez arasına alınır.[/COLOR][/FONT]

Teşekkür ederim Üstad fakat dizi formülü olduğundan mıdır nedendir bilmiyorum ama çalıştıramadım (fazlasıyla amatörüm), sonuç "boş" olarak görünüyor hücrelerde. sakman26 hocamın eklediği dosyadan hallettim. Vakit ayırıp emek verdiğiniz için teşekkür ederim Üstadım :)

Teşekkür ederim Üstadım, eğer arada bir şeyi kaçırmadıysam tam istediğim gibi gayet kullanışlı olmuş :) A ve B değerlerini örnek olsun diye kattım. Benzer şekilde 10 sayfa kadar ekleyeceğim. Tekrar tekrar ve çok teşekkür ederim Üstadım :)

rica ediyorum...
kolaylar gelsin..

Boş sonuç aldığınıza göre formülü hücreye doğrudan ENTER'a basarak uygulamışsınız.

Formülü dizi formülü olarak hücreye uygulamak için;
hücre seçiliyken, formül metnini formül çubuğuna yapıştırınca ENTER ile değil CTRL ve SHIFT basılıyken ENTER'a basmalısınız.
.

Geri