• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki belirli değerlerin farkının alınması

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Merhaba,
Arkadaşlar tabloda araçlar plakaları yaptığı km ler ve aldıkları yakıt miktarları vardır.Benim yapmaya çalıştığım 1 haftalık süreçte her aracın yaptığı toplam kmleri başka bir kutuya yazdırmak. Yani örneğin 34 GM 2245 plakalı aracın 1 haftada yaptığı en yüksek km den en düşük kmyi çıkarıcak ve sonucu yazıcak. Bunu her araca uygulayıp aylık ve yıllık tablolara eklleyeceğim. Nasıl bir formülle yazabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle araçkm.xlsx

Merhaba,

Sayfa2 için aşağıdaki işlemleri uygulayın.

A1 hücresine ilk tarihi yazın.
A2 hücresine son tarihi yazın.
A5 hücresine plakayı yazın.
B5 hücresine aşağıdaki formülü yazın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$1000>=$A$1)*(Sayfa1!$B$2:$B$1000<=$A$2)*(Sayfa1!$D$2:$D$1000=$A5);(Sayfa1!$E$2:$E$1000))

Diğer plakalarıda alta doğru yazıp formülü sürükleyebilirsiniz.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi yaptım fakat plakasını yazdığım aracın tabloya işlediğim km değerlerini toplayıp sonucu veriyor. Benim istediğim 1 haftalık süreçte km sayacı değerinin en yükseğinden en düşüğünü çıkarması yani 1 haftada aracın toplam kac km yol yaptığını vermesi.
Örneğin 52 M 5245 plakalı araç 01.08.2012 tarihinde km sayacı 314230 muş 07.08.2012 tarihinde ise 316645 miş. Formülün bana 316645 - 314230 =2415 vermesini istiyorum.

Aynı araç (52 M 5254) aynı tarih içinde kaç haraket gerçekleştiriyor. Birden fazla oluyor mu?

Korhan Bey'in formülü şu şekilde revize edersek işinize yarar mı?
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$1000=$A$2)*(Sayfa1!$D$2:$D$1000=$A5);(Sayfa1!$E$2:$E$1000))-TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$1000=$A$1)*(Sayfa1!$D$2:$D$1000=$A5);(Sayfa1!$E$2:$E$1000))

Giriş 1den fazla ise farklı çözüm üretmek gerekir. Formül hata verir.

Merhaba;
Bir örnekte benden.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

probleminize Sayın Korhan Bey ve Mahir Bey pratik cevaplar vermiş. ben de size alternatif bir çözüm gönderiyorum. eki inceleyiniz...

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Arkadaşlar gönderdikleriniz istediğimi yapıyor fakat benim acemiliğime verin ben kendi excel dosyama uygulamayı beceremedim. Dosyanın orjinalini gönderiyorum. Yapmaya çalıştığım şey yakıt kayıtlarını tuttuğum sayfaların sağ tarafında belirli araçlar için o ay içinde kullandıkları toplam mazotu yazdım ve q5 r5 s5 t5 u5 satırlarındada yaptıkları toplam km yi göstermekti amacım. Tabi örneğin ilerde yeni değerleri işledikçe yapılan km artacak. Malesef sizin gönderdiklerinizi uyarlayamadım kendi tabloma.

Ekli dosyalar

Buarada Excel'i kullanmaya yeni başladım ve yapılanları görünce hayran kalıyorum. Eskiden gwbasıc qbasıc fortran falan vardı bunlarla yapardık bu tip işleri excel gerçekten çok büyük kolaylık ve çok geniş bir yelpazesi var yapılacakların sınırı yok gibi.

Geri