• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundaki belirli bir aralığa girilen en son verinin başka bir hücrede gösterilmesi

intermat

Banned
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 ing
Herkese merhabalar,
Bİr sorum olacaktı:

Dİyelim ki D sutünunda D35:D56 ya kadarki bi bölüme bilgiler girilecek. ve ben bu listede girilmiş EN SON VERİNİN F11 hücresinde Gözükmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim ? yardımcı olursanız sevinirim.

SAygılar.

yanıt

Kod:
Sub sonhucre()
Dim son As Long
son = Cells(65536, "d").End(xlUp).Row
[f11] = Cells(son, "d")
End Sub

Ziya bey ilgiliniz için çok teşekkür ediyorum. Aslında excel ve VB de uzmanım. Ama 2 gündür hiç uyumadan bir çalışma yapıyorum ve kafam durdu artık. İlginiz için çok teşekkür ediyorum.

Son bir sorum olacak.

Şimdi bir proje sayfam birde şablon sayfam var. Proje sayfasında bulunan tuşa basıldığında C6 hücresinin ismiyle yeni bir sayfa açıyor. Fakat benim buna ek olarak yapmak istediğim şey. Sayfanın ismi C6 olurken şablonuda kopyalasın. Yani şablon sayfasını, proje sayfasındaki C6 ismi ile kopyalamak istiyorum.

Son düzenleme:
yanıt

Kod:
Sub sayfaekle()
On Error GoTo git
Sheets("şablon").Copy after:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = Sheets("proje").[c6]
Exit Sub
git:
MsgBox "Bu isimde bir sayfanız var", vbInformation
Application.DisplayAlerts = False
ActiveSheet.Delete
Application.DisplayAlerts = True
Sheets("proje").Activate
End Sub

Ekli dosyalar

Ziya bey ilgiliniz için çok teşekkür ediyorum. Aslında excel ve VB de uzmanım. Ama 2 gündür hiç uyumadan bir çalışma yapıyorum ve kafam durdu artık. İlginiz için çok teşekkür ediyorum.

Son bir sorum olacak.

Şimdi bir proje sayfam birde şablon sayfam var. Proje sayfasında bulunan tuşa basıldığında C6 hücresinin ismiyle yeni bir sayfa açıyor. Fakat benim buna ek olarak yapmak istediğim şey. Sayfanın ismi C6 olurken şablonuda kopyalasın. Yani şablon sayfasını, proje sayfasındaki C6 ismi ile kopyalamak istiyorum.
Niye böyle yapacaksınız.
Bir sayfayı veri tabanı olarak kullansanız.Ve biçimlendirilmiş sayfanıza o sayfadan sorgular oluşturarak verileri çekseniz daha kullanışlı olmazmı.Be olsam bu şekilde tasarlardım programımı.Hem sayfa adedi ne kadar fazla olursa ram işgalide o kadar fazla olur.Çok fazla sayfada ve tabii bunların biçimlenmiş olmalarıda ram işgalini büyütrü ve programanız o kadar hantallaşır.Madem bu konularda uzmansınız bence bu şelilde tasrım yapmanız daha iyi olacak gibi geliyor bana.:cool:

Geri