cems
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- office 2010 tr 32bit
Çok yüksek miktarda email adreslerini bir excel sayfasında A sütununa yükledim ve "metni sütunlara dönüştür" yolu ile @ işaretinden önce ve sonraki veri olarak ayırdım. Daha sonra bu listeyi @ işaretinden sonraki harf sırasına A-Z ile soktum ve =birleştir fonksiyonu ile bu şekilde birleştirip server adına göre harf sıralı bir liste oluşturdum .
Devamında yapmak istediğim, server adına göre harf sıralı listede olan adresleri makro yolu ile o serverin adı ile yeni sayfa açıp listede olan ve aynı servere ait olan adresleri server adı ile açılan yeni sayfaya taşımak .
Bunu her excel kitabında 65000 satır için kullanmam gerekli ve ayrışacak data miktarı çok fazla yani makro kodunu belki 10 15 farklı excel worksheet için kullanmam gerekli
Bu konuda fikir ya da yardımlarınızdan mutlu olurum
Devamında yapmak istediğim, server adına göre harf sıralı listede olan adresleri makro yolu ile o serverin adı ile yeni sayfa açıp listede olan ve aynı servere ait olan adresleri server adı ile açılan yeni sayfaya taşımak .
Bunu her excel kitabında 65000 satır için kullanmam gerekli ve ayrışacak data miktarı çok fazla yani makro kodunu belki 10 15 farklı excel worksheet için kullanmam gerekli
Bu konuda fikir ya da yardımlarınızdan mutlu olurum
Son düzenleme: