• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunda satır karşılaştırıp renklendirme

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
İyi geceler dilerim, bir sütunun satırlarındaki metin ile bir diğer sütunun satırlarındaki metni karşılaştırıp, aynı olan kelimeleri renklendirebilirmiyiz, örnek dosya ek'tedir, saygılar sunarım.

"Koşullu biçimlendirme" ile yapılabiliyor.

"Koşullu biçimlendirme" ile yapılabiliyor.

sayın anemos, teşekkür ederim zahmetiniz ve duyarlığınız için, ben satırdaki benzer kelimelerin renklenmesini arzulamıştım, B23 ile C23 te olan "huzuru" kelimesi de renklenmeli,(tabi ayrıca örnekte olduğu gibi benzer olan diğer kelimelerde ("B4 ve C4" "B18:C18" ila "B20:C20" gibi))

Selamlar,

İstediğiniz işlemin zor olduğunu düşünüyorum. Excele belirtmediğiniz sürece hangi kelimeleri eşleştireceğini nerden bilecek. Tek tek bütün kelimeleri döngüye alıp kontrol etmek gerekecektir. Bu işlemde sizin istediğinizi karşılarmı bilemiyorum.

Son düzenleme:
Selamlar,

İstediğiniz işlemin zor olduğunu düşünüyorum. Excele belirtmediğiniz sürece hangi kelimeleri eşleştireceğini nerden bilecek. Tek tek bütün kelimeleri döndüye alıp kontrol etmek gerekecektir. Bu işlemde sizin istediğinizi karşılarmı bilemiyorum.

Sayın Cost_Control merhaba, haklısınız, zor tabiki, hele bu kelimelerin yüzlerce olduğu düşünülürse, belki de her kelimeyi farklı hücrelere yazıp "koşullu biçimlendirme" ile yapabiliriz, ne dersiniz ? Teşekkür ederim.

Selamlar,

Tabiki değişik çözümler üretilebilir. Bahsettiğiniz yöntemde bunlardan bir tanesidir.

Selamlar,

Tabiki değişik çözümler üretilebilir. Bahsettiğiniz yöntemde bunlardan bir tanesidir.

Sayın Cost_Control, tekrar merhaba, konuya çözüm olması bakımından "koşullu biçimlendirme" yöntemi dışında, benzer ancak daha hızlı bir yöntem ne olabilir? Ben şimdilik koşullu biçimlendirme ile yetineceğim, şayet başka bir yöntem olursa da minnettar kalırım, çabalarınız ve nezaketiniz için teşekkür ederim, saygılarımla.

Selamlar,

Bu tür arama işlemlerinde en hızlı yöntem BUL=FIND işlevidir. Forumda bu konuyla ilgili çalışmalar mevcut. Ararsanız ulaşabilirsiniz.

Selamlar,

Bu tür arama işlemlerinde en hızlı yöntem BUL=FIND işlevidir. Forumda bu konuyla ilgili çalışmalar mevcut. Ararsanız ulaşabilirsiniz.

Sayın Cost_Control, tekrar teşekkür ederim.

Geri