• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunda istenilen değerleri, silme makrosu

Excel Vers. ve Dili
2007
Öncelikle Herkese günaydın

A sütununda PA07392, BA07392, gibi değerler mevcut amacım sadece PA0 içeren satırların makro ile hücre içeriklerini 1 olarak değiştirmek istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum

Saygılarımla

değiştirelim ama nasıl bir değişiklik olacak.
mesela PA0 yerine 111 mi yazılacak yoksa sadece 1 mi yazılacak.
bir örnek dosya ekleseniz daha iyi olmaz mı_?

İhsan Bey öncelikle ilginiz için çok tşk ederim

yapılacak işlem için örnek dosyayı ekledim, PA0 ile başlayanlar yerine sadece 1 yazılacak 11,111 veya 1111 gibi değil.Bu arada satır sayısı sabit değildir. haftalık değişim gösteriyor yani 1 hafta PA0 İLE BAŞLAYAN 100 satır varsa bir sonraki hafta 150 olabiliyor ve tüm satırı silmem lazım.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

İhsan Bey öncelikle ilginiz için çok tşk ederim

yapılacak işlem için örnek dosyayı ekledim, PA0 ile başlayanlar yerine sadece 1 yazılacak 11,111 veya 1111 gibi değil.Bu arada satır sayısı sabit değildir. haftalık değişim gösteriyor yani 1 hafta PA0 İLE BAŞLAYAN 100 satır varsa bir sonraki hafta 150 olabiliyor ve tüm satırı silmem lazım.
Saygılarımla

merhaba
bir module kopyalayarak dener misiniz
Kod:
Sub değiş()
Dim a As Long
excelwebtr = MsgBox("Verileri Değiştireyim Mi_?", vbYesNo + vbInformation, "Onay")
If excelwebtr = vbNo Then
Exit Sub
Else
For a = 2 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Cells(a, "A").Replace what:="PA0", Replacement:="1", LookAt:=xlPart, SearchOrder _
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
Next
End If
MsgBox "Veriler Değiştirildi", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

merhaba
bir module kopyalayarak dener misiniz
Kod:
Sub değiş()
Dim a As Long
excelwebtr = MsgBox("Verileri Değiştireyim Mi_?", vbYesNo + vbInformation, "Onay")
If excelwebtr = vbNo Then
Exit Sub
Else
For a = 2 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Cells(a, "A").Replace what:="PA0", Replacement:="1", LookAt:=xlPart, SearchOrder _
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
Next
End If
MsgBox "Veriler Değiştirildi", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

İhsan hocam bu kodları sayısal değerlerde nasıl kullanabiliriz ? String değerlere uyguladığımda sorun yok. Ama A sütunundaki değerler varsayalım ki 0,50 . Bu virgül yerine noktayı nasıl koyabiliriz ? yani 0.50 yapacağız ? ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Geri