• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun sorgulama ve sonuca göre birleştirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba,

Forumunuza yeni katıldım. Excel ile oldukça sık çalışırım ve yardımınıza ihtiyacım var. Buraya kaydolmadan önce google'da ve burada araştırma yaptım fakat yakın sonuçlar görsem de işin içinden çıkamadım.

İhtiyacım olan: Bana öyle bir formül gerekli ki, bir hücreye elle otel014 girdiğimde; bu formül şu sonucu düzenli metin halinde versin: OTEL14'de 2 ODAB, 2 ODAC, 2 ODAD mevcuttur.

Ben birleştir komutunu biliyorum ama boş satırları da birleştiriyor. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Mehmet

Ekli dosyalar

Merhaba,

Çalışmanız için çok teşekkürler. Gerçekten çok başarılı. Nitekim, bu bir tür hazır program gibi olmuş ve Excel bilgim, bu düzeyde değil. Bunu şunun için belirtiyorum. Size gönderdiğim tabloda tüm bilgiler hayali. Ben bu tablodaki formülasyonları farklı bir tabloya (gerçek veriyi içeren) uygulayacağım. Bu tablo şirket verilerini içerdiği için, bilgi gizliliğinden dolayı burada yayınlayamadığımdan, yaptığınız formülasyonları bilmem gerekiyor ki, uygulayabileyim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler, selamlar.

Mehmet

=A2&"de "&EĞER(B2>0;B2&$B$1;"")&EĞER(C2>0;C2&$C$1;"")&EĞER(D2>0;D2&$D$1;"")&EĞER(E2>0;E2&$E$1;"")&EĞER(F2>0;F2&$F$1;"")&EĞER(G2>0;G2&$G$1;"")&EĞER(H2>0;H2&$H$1;"")&EĞER(I2>0;I2&$I$1;"")

bu formül o satırdaki değeri kontrol ediyor 0 sa boşluk 0 değilse o hücreyi alıyor ve bunu bütün odalar için yapıp hepsini birleştiriyorsunuz.

alttaki formül ise otel nosuna göre arama yapıp sizin yukarıda birleştirdiğiniz veriyi getiriyor

=İNDİS(J2:J65;KAÇINCI(K1;A2:A65;0);1)

Teşekkürler. Çok işime yaradı.

Mehmet

Geri