• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun koruma

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar merhaba,

ekte gönderdiğim taslak çalışmanın "kullanıcı" sayfasını korumak istiyorum. Fakat sayfayı korurken d&f sütunlarının hücre içeriklerini değiştirilebilmesini istiyorum. Yani çalışma içinde sadece d&f sütunları değiştirilebilir olacak. Bunun için macro kodu yazabilirseniz memnun olurum..

Ekli dosyalar

Merhaba,
Bunun için makro yazmaya gerek yok. Sayfayı korumadan önce ilgili iki sütunu seçin, sağ tıklayarak "Hücre Biçimlendir" menüsüne girin. Bu menünün "Koruma" bölümünü açın ve "Kilitli" yazan kutucuğu boşaltın. Sonrasında sayfayı koruyun.

Hocam Excel sayfası için şöyle bir durum var: Kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılacak. 5 farklı kullanıcı grubu var ve her kullanıcı grubunun değişiklik yapacağı sütunlar farklı. Kullanıcı adına göre girişleri tamamladım sadece her kontrol sırasında macro kodu ile değişiklik yapılacak sütunları belirleyeceğim. Kod ile tüm sütunları protect ediyorum. Sorun bazı sütunları protest edebilmek??Mümkün müdür acaba?

Merhaba,

Aşağıdaki kodları kendinize uyarlayabilirsiniz. Sayfa Koruma Şifresi "1" dir.

D:F sütunlarına (1. satır hariç) girişi serbest bırakmaktadır.

Kod:
Sub Makro1()

ActiveSheet.Unprotect "1"

With Columns("D:F")
        .Locked = False
        .FormulaHidden = False
    End With

Range("D1:F1").Locked = True

ActiveSheet.Protect "1"

End Sub

Hocam sadece d ve f sutunlarini belirtmek istesek? D E F sutunlari seciliyor yukardaki algoritmaya gore??

Merhaba,

Sadece D ve F sütunları ise

With Range("D : D,F:F")

şeklinde kullanabilirsiniz.

Gülen adam çıktığı için D lerdeki : larda boşluk olmayacak tabi :)

hocam soyle bir bilgiye ihtiyacim var, 1. userformda private sub altinda variant olarak tanimladigim X degiskenini 2. userformda da kullanmak istiyorum? fakat 2. userformda tanimlama yapmadigim icin sanirim hata veriyor ya da calismiyor?? yardimci olabilir misiniz?

Geri