• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütun gruplarını karşılaştırarak farkları bulmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Stoklarla ilgili bir sıkıntım var, çözemiyorum.
Ekteki listede sol tarafta turuncu ile boyadığım sütunlar, sağ tarafta gri ile boyadığım sütunların içerisinde mevcut. Sol taraftakiler çıkış miktarları, sağ taraftak veriler ise birim fiyatları.

Benim ihtiyacım olan şey ise; turuncu ile boyanan verileri, gri ile boyanan taraftaki veriler ile karşılaştırarak, aynı olan verileri bir başka sütun grubuna yazmak ( mavi grubu olabilir ) ve çıkacak değerle maliyeti bulmak.

Epey uğraştım fakat başaramadım,

Yardımcı olursanız sevinirim,

İyi Çalışmalar,

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Sayın Sakman26,

İlginiz için çok teşekkür ederim, istediğim gibi olmuş, ihtiyacıma harfiyen cevap veriyor.

Bir de şöyle bir şey yapılabilir mi bilmiyorum;
bu ve başka tablolarda da çeşitli formüllerle elde edilen değerleri, elle yazılmış gibi yapabilir miyiz ? ( =O2 gibi sadece belirttiğimiz değerleri )

mesela bu tabloda elde ettiğimiz değerleri filtreyi kullanarak en yüksekten en düşüğe sıraladığımızda sorun yok, fakat tabloyu incelerken bu değerlere müdahale edildiğinde sıkıntı yaşanabiliyor ( değere ister istemez tıklıyorsunuz ve haliyle formül satırı çıkıyor )

Boş excel sayfasına el ile yazdığımız değerleri sıraladığındaki gibi yapabilir miyiz ?

selam,
bu dediğiniz makro ile yapılabilir, fakat benim makro bilgim çok zayıf..Sanırım başka arkadaşlar size yardımcı olacaktır...Kolay gelsin...

sakman26 arkadaşımızın formüllerinin makro ile yazılım şekli
Sub Sınıfla()
Dim son, adet As Integer
Application.ScreenUpdating = False
son = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
Range("E2:E" & son) = "=IF(AND(COUNTIF($F$2:$F$606,A2)>=1,COUNTIF($A$2:A2,A2)=1),MAX($E$1:E1)+1,"""")"
adet = WorksheetFunction.Count(Range("E:E"))
Range("K2:K" & adet) = "=IF(ROW()-1<=MAX($E:$E),INDEX($A:$A,MATCH(ROW()-1,$E:$E,0),1),"""")"
Range("L2:L" & adet) = "=IF($K2="""","""",VLOOKUP($K2,$A:$B,2,0))"
Range("O2:O" & adet) = "=IF($K2="""","""",VLOOKUP($K2,$F:$I,4))"
Range("K2:O" & adet) = Range("K2:O" & adet).Value
Range("E:E") = ""
End Sub

şeklindedir.

Sn.Muhammet Okumuş
ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum...
kolay gelsin...

Geri