• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun gizleme makrosu yardım

Diğer sayfaya geçip tekrar ilgili sayfaya döndüğünüzde sonuç almanız lazım.
Formüller Mal-Hizmet .... sayfasındaki bir değişime göre mi değer üretiyor, onu anlayamadım.
Örnek belgenizde A sütununda yer alan formüller #BAŞV# hatası içeriyor.

Sanırım yine gerçek belgeyle aynı yapıda ve formüller çalışır durumda bir örnek belge olmama durumuyla karşı karşıyayız.

birkaç kez denedim sizin cevabınızdan sonra yine denedim satır gizlede sorun yok çalışıyor ama satır göster çalışmıyor

açıklamalar kırmızı sayfalardaki yeşil alanlar bilgi giriş alanları diğer sayfalar ve yeşil renkli olmayan bölümler bu sayfadaki bilgilere göre şekilleniyor

not henüz tamamlanmadı

Önceki kod cevabımı güncelledim.

-- Kırmızı renklendirdiğim satırları silin,
-- Mavi renklendirdiğim satırları ekleyin.

mavi yazdığınız

Rows.Hidden = False
Rows(WorksheetFunction.Count(Sheets("İhale Malzemeleri").Range("I:I")) + 7 & ":" & 501).Hidden = True

kodları ne anlama geliyor sanırım hücrenin kilitli olma durumu?

I hücresine göre değil de

başvuruyu A 7 den 506 ya olan hücre boşsa yada doluysa yapamazmıyız?

Son düzenleme:
Tam öyle değil.
Belirttiğiniz ilk satır Mal-Hizmet Hareketleri sayfasındaki tüm satırları görünür hale getiriyor.
İkinci satır ise; Melzeme sayfası I sütunundaki dolu hücre sayısı + 7 'nci satırdan sonrasını gizliyor.
(7 sayısı Mal-Hizmet Hareketleri sayfasındaki veri alanının üstündeki başlık vs satır sayısı)
Diyelimki malzeme sayfası I sütununda 10 tane veri oluştu.
O halde gizlenmemesi gereken satır sayısı 17 olur ve 8'inci satırdan 501'inci satıra kadarki satırlar gizlenecektir.

Ihale malzemeleri sayfasında rakamsal değer girilen kısma herhangi bir harf yazdığımda bu satır mal-hizmet sayfasında ör. A ürünü adet kısmı boş bir hücre olarak görünüyordu. Deneyebilirseniz bu kodlarda I sutununa başvuru yapıldığı için satırda görünmeyen yer kalıyor. Amacım aslında A B C sütunlarına diğer sayfadan bilgi getirip a sütununda boş olan satırların tamamını gizlemek. Böylece değer girilecek kısmı sınırlamak. Demiştim ya diğer sayfada rakam girilen yere harf girildiğinde a sütununda bu ifade yer alırken b ve c miktar ve birim alanlarını bos bıraktım.yan taraftaki hücrelerde ki kilitleme de bu yüzden

Karışık anlattım sanırım özetle.

sizin kodlarda sıkıntı yok çok da güzel çalışıyor ve eski halinde olan donmalar yaşanmıyor.

Diyelimki malzeme sayfası I sütununda 10 tane veri oluştu. bu verilerden herhangi biri harf içerikli ise gizlenen sütun sayılarında aksama meydana geliyor bu aksaklığı gidermek için ne yapmalıyız?

Ihale malzemeleri sayfasında E F G H alanlarının olduğu yere rastgele harfler yazın I sutununda karşılığına X değeri atar.
Mal-Hizmet sayfasına geçip gizlenen satırları gösterdiğinizde X değerlerinin nasıl göründüğüne bakarsanız dediğimi anlarsınız.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla hazırladığım belge ekte.
Belgeye buradan da erişebilirsiniz.
.

Geri