• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun değeri süzme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2007 Türkçe
Merhaba,

Benim sorum, ekteki çalışma sayfalarından da anlaşılabilieceği gibi Sayfa1 ana sayfa olacak, diğer tüm sayfalardaki D sütunları taranacak ve 30'un altında bir değer var ise bunu Sayfa 1de bir "Sayfa Adı" ile gösterecek( "Sayfa 3 Hata" gibi). Bunu sayfa 3,4,5.. için de yapacak.
Eğer mümkünse herhangi bir sayfadaki D sütunundaki herhangi bir hücredeki değer 30'un altına düşerse sesli ikaz veya o satırı, belirtilen e-mail adresine gönderecek.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub altbul()
Dim SYF As Long, S1 As Worksheet, S2 As Worksheet
Dim STR As Long, STR1 As Long
Application.ScreenUpdating = False
Set S1 = Sheets("Sayfa1")
S1.Range("B:B").ClearContents
STR = 4
With WorksheetFunction
For SYF = 1 To Sheets.Count
Set S2 = Sheets(SYF)
If S1.Name <> S2.Name Then
STR1 = S2.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
S2.Range("B4:D" & STR1).AutoFilter 3, "<30"
If .Subtotal(3, S2.Range("B5:B" & STR1)) > 0 Then
S1.Cells(STR, "B") = S2.Name & " Hata"
STR = STR + 1
End If
S2.Range("B4:D" & STR1).AutoFilter
End If: Next: End With
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

İyi Günler,

Çabuk cevabınız için teşekkür ederim, makroyu çalıştırdım ama istediğimi tam olarak yapamadım mesela D sütununu J olarak değiştiriyorum ama olmuyor. 2 yerde değişken olarak D sütunu değiştiriyorum ama olmuyor birde ben bunu yaklaşık 7-8 sayfaya uygulayacağım.
Bunu formülle yapamazmıyız?

İyi Günler,

Çabuk cevabınız için teşekkür ederim, makroyu çalıştırdım ama istediğimi tam olarak yapamadım mesela D sütununu J olarak değiştiriyorum ama olmuyor. 2 yerde değişken olarak D sütunu değiştiriyorum ama olmuyor birde ben bunu yaklaşık 7-8 sayfaya uygulayacağım.
Bunu formülle yapamazmıyız?

Bu işi formülle biraz zor ama sitede arama yapmalısınız. Formülle süzme uygulamaları diye karşınıza bilgiler çıkacaktır.

Diğer soruna gelince dosyada D sütununa kadardı bende ona göre düzenledim. Bir kaç yerinde oynama yapılmalıdır.

Formülle çözüm istediğiniz için kodu değiştirmiyorum.

Geri