Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar
Şöyle bir tablo var.
Buradaki satırlara veri girdiğimde o sütünün başlığını yazmasını istiyorum. İki veri girdiğimde de ikisinin birden gelmesi gerekiyor.
Mantığını çözemedim. Konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?
A2 den başlamak üzere, A sütununda formül olacak.... B1 : K1 arasında da Sütun başlıkları mevcut. 2. satırdan itibarenB : K aralığına değerler giriliyor...
Eski versiyon kullanan üyelerimiz için 2 alternatif içeren dosyayı paylaşıyorum.
Dosyanın ilk sayfasında 6 sütuna kadar yerleşik fonksiyonlarla çözüm bulunmaktadır. Dizi formül olduğu için formülü uzatmamak adına koşullar eklemedim.
Dosyanın ikinci sayfasında K_BİRLEŞTİR adında bir kullanıcı tanımlı fonksiyon kullanılmıştır.
@52779'un dosyasını kendi dosyamda çalıştıramadım. Hem dizi formülü hem de sütünlarda formül vardı. Fakat yine gösterdiği yolu biraz yolu uzatarak METİNBİRLİŞTİR fonksiyonu ile istediğime ulaştım.
@Korhan Ayhan'ın makrolu çözümü de kullanışlı fakat, bu dosya farklı kişiler tarafından da kullanılacağı için uygulamada sorunlar yaşayabilirdim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.