• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun başlıklarında hangi yıl yazıyorsa son sütun başlığına yazılan yılı o sütuna yaz

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba;
Herkese hayırlı Cumalar diliyorum.
Sütun başlıklarında hangi yıl yazıyorsa, İlk sütun başlığına yazılan yılın rakamlarını, o sütunda göstermeli,Ekteki dosyamda bunu daha açık anlattım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba
yıl ödeneklerini siz el ile mi gireceksiniz ben dosyanızda bunları göremedim.

Sayın İhsan TANK,
İlginize teşekkür ederim; Evet el ile gireceğim diyebiliriz; bu örnek için hazırladığım bir bölüm, ana dosyada ilgili yıla ödeneği aktaran kod mevcut.

Son düzenleme:
Sayın İhsan TANK,
İlginize teşekkür ederim; Evet el ile gireceğim diyebiliriz; bu örnek için hazırladığım bir bölüm, ana dosyada ilgili yıla ödeneği aktaran kod mevcut.

syn : sdegirmenci
siz bu sayfaya elle veri girecekseniz ve bu sayfaya girdiğiniz verileri makro başka bir dosyaya aktaracak ise bizden istediğiniz nedir_?

Merhaba;
Bu bir istihkak ödeme programı , örnek sayfada gördüğünüz her satırdaki rakam değişik bir firmanın o yılki ödeneği programın ana menü sayfasında tarih hücresi mevcut, dolayısıyla oradan hangi yılı seçersem buradaki sütun başlığındaki tarihte değişecek, tabi dolayısıyla sütundaki ödenekler de değişecek, Hangi firmayı seçersem o firmanın geçmiş yıl ödeneklerini ana menüden görebileceğim.

Sayın İhsan TANK;
Sadece bana soru sorup bir öneri bile getirmeden açmış olduğum başlığı cevap verilenler arasına aldınız ve pasif hale getirdiniz, Yinede teşekkür ederim. Saygılarımla

Son düzenleme:
Selamlar,

C10 hücresini "yyyy" olarak biçimlendirmişsiniz. Bu durumda bu hücreye yılı girerken 01-01-2007 şeklinde girmelisiniz. Bu şartlara göre C12 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyin.

Kod:
=YATAYARA($C$10;$D$10:$N$178;SATIR()-9;0)

Sayın Korhan AYHAN Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim, Formulü uyguladım, istediğim gibi oldu. Yatayara formülünü kullanmıştım ama "SATIR()-9;0)" bölümünü bilmiyordum, rica etsem bunun açıklamasını yapabilirmisiniz,

Selamlar,

Formülün mantığı DÜŞEYARA formülü gibi çalışmaktadır.

"SATIR()-9" almak istediğimiz satırın indis numarasıdır.
";0" ifadesi ise birebir eşleştirme için kullanılır.

Excel yardım menüsünden daha detaylı bilgilerde edinebilirsiniz.

Hocam Çok teşekkür ederim, hayırlı geceler diliyorum.

Geri