• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sutun ayırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan copula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sorum şu değerli arkadaşlar.
8/6 gibi binlerce veri var. / nin solundaki ssayı ile sağındaki sayıyı ayrı hücreere ayırıp solundaki satırı silmek istiyorum.merini sutuna çevirden yapıyorum ama veri çok oldugu için elle yapmaya zaman yetmiyorum.bunun kısa bir yolu var mı acaba?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

verilerinizin a1 hücresinden başladığını varsayarak b1 hücresine şu formulu giriniz..

=PARÇAAL(a1;MBUL("/";a1;1)+1;5)

eğer sadece / kullanıyorsanız
1 -metni sütunlara dönüştür
2 - sınırlandırılmış
3 - diğer kutusu içine / koyup

ileri deyin sorun çözülür

verilerinizin a1 hücresinden başladığını varsayarak b1 hücresine şu formulu giriniz..

=PARÇAAL(a1;MBUL("/";a1;1)+1;5)

apocalyt;
peki verilerim a1 b1 c1 sütünlarında bulunsun.formülü d1 hücresinde a1 için yazzdık ve aşağıya çektik.sağa çekip diğerleri için de gelmesi için bu formulü nasıl gelştirebiliri?çünkü aşırı derecede sütun var.ilgilenirsen çok teşekkür ederim

sorunuzu tam olarak anlıyamadım..örnek dosya ekleyip sormanız mümkünmüdr??

Sağa çektiğinizde formüldeki adresler kendiliğinden değişir ve çalışır. Anladığım kadarıyla B ve C sütunlarında / işareti olmayan değerler ya da boş hücreler olduğu için #DEĞER hatası alıyorsunuz. Bunu önlemek için formülü =EĞER(EHATA(MBUL("/";A1));"";PARÇAAL(A1;MBUL("/";A1;1)+1;5)) şeklinde geiştirebilirsiniz.

ilgilenen arkadaşlar verdiğiniz formüller çok işime yaradı.çok teşekkür ediyorum.
saygılar.

Geri