• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütun atlatarak toplam alma,hakkında...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhabalar;
Forumda arama yaptım,satır atlatarak yapılmış bir örnek buldum lakin kendime uyarla yamadım. Sayfamda B4 hücresinde, "=H4+K4+N4...." devam eden bir formülüm var.Yani aynı satırda sürekli 2 sütun atlayarak toplam alması gerekiyor.Haliyle ben toplam alınacak tüm hücreleri tek tek formülde seçmem gerektiğinde yazdığım formül satırı uzayıp gidiyor ve zamanımı alıyor.
Forumda bulduğum formül;
Kod:
=TOPLA(EĞER(MOD(SATIR(E5:E30);7)=5;E5:E30))
bu şekildeydi bende bu şekilde düzenlemeye çalıştım olmadı:-(
Kod:
=TOPLA(EĞER(MOD(SATIR(B4:B1200);2)=2;B4:B1200))
Acaba nasıl uyarlayabiliriz?

Merhabalar;
Forumda arama yaptım,satır atlatarak yapılmış bir örnek buldum lakin kendime uyarla yamadım. Sayfamda B4 hücresinde, "=H4+K4+N4...." devam eden bir formülüm var.Yani aynı satırda sürekli 2 sütun atlayarak toplam alması gerekiyor.Haliyle ben toplam alınacak tüm hücreleri tek tek formülde seçmem gerektiğinde yazdığım formül satırı uzayıp gidiyor ve zamanımı alıyor.
Forumda bulduğum formül;
Kod:
=TOPLA(EĞER(MOD(SATIR(E5:E30);7)=5;E5:E30))
bu şekildeydi bende bu şekilde düzenlemeye çalıştım olmadı:-(
Kod:
=TOPLA(EĞER(MOD(SATIR(B4:B1200);2)=2;B4:B1200))
Acaba nasıl uyarlayabiliriz?

Merhaba,
aşağıdaki formülü denermisiniz. İşinizi görecektir.

Kod:
=SUM(IF(MOD(COLUMN(A1:CV1);1)=0;A1:CV1;0))

Kod:
=TOPLA(EĞER(MOD(SÜTUN(A1:CV1);1)=0;A1:CV1;0))

Kod:
=TOPLA(EĞER(MOD(SÜTUN(F4:DA4);2)=0;F4:DA4;0))
Cevabınız için teşekkür ederim.Bu şekilde yapınca satırdaki tüm değerleri alıyor.İstediğim F4'ten sonra sürekli 2 sütun ilerisindeki hücre değerleri toplansın..Nasıl yapabiliriz ki..

Merhaba,

Aşağıdaki formülü dener misiniz?

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(H4;;(SATIR(1:100)-1)*3)))

Sayın Kuvari,sanırım oldu gibi orjinal dosyama uyguluyorum.Çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar:-):bravo::hey:

Pardon son bir ricam olacaktı,H4 hücresine koydum formülü ben gayet güzel oldu,fakat H4 hücresinden aşağıya doğru çektiğimde formülü "(SATIR(1:100)-1)*3)))" bu kısımda artıyor sanırım o yüzden olmuyor.Her hücreye tek tek mi koymam gerekiyor o yüzde acaba ?

Pardon son bir ricam olacaktı,H4 hücresine koydum formülü ben gayet güzel oldu,fakat H4 hücresinden aşağıya doğru çektiğimde formülü "(SATIR(1:100)-1)*3)))" bu kısımda artıyor sanırım o yüzden olmuyor.Her hücreye tek tek mi koymam gerekiyor o yüzde acaba ?

Ay ,tamam tamam Kuvari Bey,hallettim:-) Dolar işareti koydum ilgili yere..Süper oldu,teşekkürler tekrar:-)

Geri