• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sumproduct kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba,

A1 ve D1 kolonlarında bulunan Ahmet'e karşılık değerleri SUMPRODUCT ile nasıl formulize ederim.

F1 sütumunda Ahmet'e karşılık ortalama değer ne olur?

A B C D
Ahmet 15 25 Mehmet
Selim 45 38 Sinan
Mehmet 24 19 Ahmet
Sinan 26 33 Selim

Aşağıdaki formulle bir sonuca ulaşamadım, bir şeyleri eksik yaptığım belli :((

=SUMPRODUCT ((A1:A100=F1)*(D1:D100=F1);B1:C100))

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Ölçütlerin karşılıklı aynı anda a ve d sütunlarında olması lazım sanırım.

Bu şekildeyse yazdığınız formülde küçük bir hata dışında sorun yok.

; yerin * koyun ve sondaki fazladan eklediğini parantezi silin.

Merhaba.

A sütunu ile D sütununda aynı isimler var, bunlar aynı kişi mi?
Yani aynı kişi hem kırmızı takımda, hem de mavi takımda mı?

Başka bir anlatımla AHMET için G1 hücresinde 83, H3 hücresinde 86 sayısını mı, yoksa hem G1 ve hem de H3 hücresinde 84,5 sayısı mı elde etmeniz gerekiyor?

Merhaba

Hocam şöyleki;

Takımlardaki kişiler takım değiştirebiliyor.

Bu kişilerin okudukları kitap kelime sayısıdır.

Bir sonraki eşleşmede seçilen kişilerin tahmini kelime okuma sayısı, gerçekte okuduğu sayı ile karşılaştırılacak ve iyileştirilmeye çalışılacak.

Ahmet için ortalamayı aldığımda 84,5 rakamı çıkıyor. Her iki hücrede de 84,5 rakamının olması gerekiyor. Tablo uzundu ama keserek gönderdim size.

Aslında hangi takımda olduğu önemsiz geçmişte okuduklarının ortalaması isteniyor.

Tahmin için sizin önerebileceğiniz farklı bir yöntem varsa denemekten memnun olurum.

Teşekkürler.

G1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.
Ardından formüldeki F1'leri I1 yaparak H1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=(TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$74=[COLOR="Blue"][B]F1[/B][/COLOR])*($B$2:$B$74))+TOPLA.ÇARPIM(($D$2:$D$74=[B][COLOR="blue"]F1[/COLOR][/B])*($C$2:$C$74)))/TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$D$74=[B][COLOR="blue"]F1[/COLOR][/B])*($B$2:$B$74>0))

Son düzenleme:
Teşekkürler

Hocam çok teşekkürler, ellerinize sağlık. İstediğim sonuçları elde edebiliyorum.

Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,ilk üç karakterine göre toplam aldırmak istiyorum ama beceremedim. Nerede hata yapıyorum acaba
Dosyam ekte

Ekli dosyalar

Merhaba.
Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A1:A28>D1*10^(UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(D1)))*(A1:A28<(D1+1)*10^(UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(D1)))*(B1:B28))
Bu formülü, sadece soldan 3 karakter değil daha az veya çok karakter için de kullanabilirsiniz.
Not: D1 hücresine pozitif değer yazılmalıdır. Boş bırakılırsa tüm değerlerin toplamını verir.

Alternatif;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((SOLDAN(A1:A28;UZUNLUK(D1))=TEMİZ(D1))*(B1:B28))

Geri