• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SUMIFS Fonsiyonu Hk.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2007 - Eng.
Merhaba,

Ekteki dosyada SUMIFS fonksiyonunu kullanarak toplamlar döndürmeye çalışıyorum. Fakat "KLİMATEK" firmasının "AĞUSTOS" ayında "MALZEME" bedeli olmasına rağmen o tutarları oraya toplamıyor. Diğer firmalarında bazı aylarında aynı problemi yaşıyorum ama genel olarak ayların toplamları doğru bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Selamlar,

Ekli dosyalar

Merhaba,
Malzemelerin sonlarında boşluk vardı. Ayrıca dosyanızda değişiklik yaptım.
kontrol edermisiniz.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

O boşluğu her yerde aradım ama bulamadım :)

Çok teşekkür ediyorum.

Aşağıda =SUMPRODUCT kullanmışsınız farklı bir yöntem mi?

Merhaba.
2014 db sayfanızdaki bazı MALZEME kelimelerinin sonunda BOŞLUK KARAKTERİ var, sorun sanırım ondan kaynaklanıyor. Kontrol ediniz.

Ayrıca ÇOKETOPLA formülünün daha hızlı çalışması için, tüm sütun yerine arama alanını 2014db sayfanızdaki son dolu satıra kadar olacak şekilde alan sınırlandırması yapmanızı öneririm. Ayrıca; Check sayfanızda da başlıkları 2014 sayfasındaki verinin aynısı (MALZEME, SERVİS gibi) haline getirip, örneğin D7 hücresindeki formülü de aşağıdaki gibi düzenlerseniz sağa ve aşağı doğru kopyalama rahatlığı yaşarsınız.
Kod:
=ÇOKETOPLA('2014_db'!$J$2:$J$19486;'2014_db'!$H$2:$H$19486;$B$4;'2014_db'!$I$2:$I$19486;$B7;'2014_db'!$E$2:$E$19486;D$6)

NOT: Profilinizde belirttiğiniz Excel 2007 versiyonu bilgisi sanırım yanlış, düzeltmenizde yarar var.

Siz o formülü dikkate almayın.
Ömer Baran'ın söylediklerine katılıyorum. Düzenlemeyi bahsettiği şekilde yapmıştım.

Her ikinize de ayrı ayrı teşekkürler.

Geri