• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SUMIF Fonksiyonunda hata !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
Arkadaşlar Merhaba,

Ekte paylaşmış olduğum dosyada çoklu kriterlere göre toplam alıyorum ancak kırmızıyla işaretlemiş olduğum E7 hücresi hata veriyor. Aynı hücrenin üstünde yer alan hücerelere de aynı fonsiyon yazıldı ancak neden bu hücrede sıkıntı çıktığını anlayamadım açıkcası. Konuyla ilgili hatayı dosyada düzeltebilecek ve nedenini izah edebilecek bir arkadaş varsa gerçekten çok memnun olurum. Herkese şimdiden iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Formülünüz kendi bulunduğu hücreye atıf yapıyordu, yani DÖNGÜSEL BAŞVURU durumu vardı.
Sağ tarafa kırmızı zeminli alana kriter verilerini yazdım ve formüllerinizi tamamen değiştirdim.
Mantık şu şekilde, tüm sütunda arama yapmak yerine arama alanını darltmaya çalıştım, bu işlem formüllerin hesaplanma hızını artıracaktır.
Arama alanını (satır sayısını belirleyerek) A sütunundaki dolu satır sayısı (BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY işlevi ile bulunuyor) mevcut verilerinize göre 211, bu sayıya A sütunu boş iken diğer sütunlara da veri girildiğini gördüm ve tedbiren 100 ekledim yani 14'üncü satırdan 211+100=311'inci satıra kadar veri kontrolü yapılıyor, bu sayı A sütununa veri girildikçe güncellenecektir.
Kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Ömer Bey,

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar Dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri