• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Subtotallerin icindeki veriyi nasil degistirilebilirim

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Merhabalar,

Ekteki dosyadanda gorulebilecegi uzere subtotaller ile toplanmis bir tablom var. Subtotallerin icerisinde yer alan degerlerim suanda 0.9 oraninda degisti. ornekte 10 tane olan aktivitem gercekte 10bin tane. 0.9 oraninda degisen yeni degeleri paste value yaparak yerlerine koymak istiyorum. fakat subtotallerden dolayi paste value yapamiyorum. filtreleyip kopyaladigimda yapistiramiyorum. cozum gizli bir hucrede degerleri saklamak bu degeleri formul ile almak. ama bunu yapmak istemiyorum cunki degisen degerlerinin gorulmemesini gerekiyor. nasil bi cozum bulabilirim. tektek 10bin satirdaki degeleri paste value yapacak veya tekrardan subtotal formulu yazacak degilimdir umarim.

Soru cok basit olmasina ragmen karmasiklastirdiysam affola. umarim sorum anlasilmistir. simdiden hersey icin tesekkurler.

Ekli dosyalar

Slm ..

Eğer H8 den başlayan bölümdekileri kopyala ve özel yapıştır olarak g bolumune özel yapıştır seçeneklerinde boşlukları atla kısmını secersen formulun bulunduğu yerde veri olmuycağı için formullere dokunmaz.

Sub deneme()
For i = 6 To Range("g65000").End(3).Row
If Cells(i, "G").HasFormula Then
Else
Cells(i, "G").Value = Cells(i, "G").Value * 0.9
End If
Next
End Sub

ustteki oneriyi dinlemenizi onersemde, bi tarz otomatige baglamam gerekliligi duyarsanzi bu sekilde bir modul ekleyebilirsiniz..

Son düzenleme:
cok tesekkur ederim huseyin bey. mustafa bey excelde makro ve VB kullanmasini bilmiyorum. ama ogrenmeyi cok isterim, belkide bu bana vesile olacaktir. acikcasi vermis oldugunuz modulu kod kismina ekledim fakat calistiramadim. yinede cok tesekkurler

kusura bakmayin yemek arasindaydim, simdi gorebildim fakat cozmussunuz zaten, kullanabilmenize sevindim kosay gelsin..

Geri