• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sub Aktar Makrosunda Sorun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan slcflz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Arkadaslar yetistirmem gereken stok programinda yapamadgim bir sorunum var
aciklamam dosyamda mevcut degerli yardimlarinizi bekliyorum tskler

Ekli dosyalar

Merhaba

Makro ile yapılır fakat her çalıştırdığınızda tekrar tekrar yazar bunun için daha basit ve en iyi yöntem TOPLA.ÇARPIM formülüdür.
Siz üretim ve data sayfalarındaki satırlara o ürüne ait ek bilgi girdiğinizde otomatik toplamlarını alır.

Tabii satır sayınız çok fazla olursa hesaplama için biraz beklersiniz.

merhaba topla carpimla bunu yaptim ancak inanilmaz derecede kasiyor bilgsayari birkac dakika beklemek zorunda kaliyorum buda cok sinir bozucu o yuzden kodla ne yapilablir diye sordm

arkadaşlar yardım şu yukarıdaki dosyaya ait kodlama lazım eksik birşeyler var yapamadım bir el atsanız lütfen

Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Hocam ilginize tşk ederim ancak ekli dosyadaki değişiklikler işimi görmedi. Benim asıl amacım "Üretim" ayno olanları toplasın Üretim sekmesine toplamlarını yazdırsın şeklindeydi.

Bu kod toplamları almıyor son girileni yazıyor ilgili yere. Ben oysaki Data Sekmesinde Bir ürüne ait kaç "sevkiyat"varsa hepsini toplayarak oraya almasını istiyorum

31.01.2011 Amonyak 60 (kg) Sevkiyat
04.01.2011 Amonyak 120 (kg) Sevkiyat
05.01.2011 Amonyak 860 (kg) Sayım

böyle veriler girildiği zaman rapor kısmında AMONYAK isimli ürünün karşısına Sevkiyat karşısında 180 kg Yazsın / Sayım Kısmında 860 kg yazsın şeklinde istemiştim. Bu diğer Tüm ürünler için böyle olacak veriler alt alta sürekli girilecek o yüzden her defasında son ilavelerle birlikte bunu güncellemesi lazım

Merhaba

Raporda da işlem tipine bakmadan hepsininin toplamlarını alıyor.
siz Data sayfasındaki işlem tipine görede ayrılmasınımı istiyorsunuz

Rapor sayfasında bundan bahsetmemişsiniz onun için üretim ve data sayfasındaki o ürüne ait toplamları rapor sayfasına getiriyordu.

İşlem tipinde ayrıca sayım ve sevkiyatın dışında hammadde alış'ta var

Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz Data sayfasındaki sevkiyet tipi "Sayım" ve "Sevkiyat"
ayrı ayrı toplamları rapor sayfasına alınıyor.

Ekli dosyalar

Sayın Zafer,

Ekli Dosyada bir değişiklik olmamış yine aynı dosya var yeni değişiklikler görünmüyor

Ben Yine yapmak istediğimi aşağıda anlattım. Emekleriniz için tşkler

Data Sayfasında 3 adet İşlem Tipi ile veri girişi yapılıyor

"Sevkiyat"
"Sayım"
"Hammadde Alış"
"Satış İade"

Üretim sayfasında ise sadece işlem tipi olarak "Üretim" var

Yapmak istediğim şu; İşlem tipi "sevkiyat olanları rapor sayfasında o ürünün sevkiyat kısmına toplamlarını alsın o ürünle ilgili kaç tane sevkiyat varsa
hepsini toplayarak oraya yazsın

Yine Sayımları aynı , Hammadde Alışları aynı

Üretim sekmesinde ise işlem tipi Üretim olanları alıp toplasın kaç tane varsa rapor sayfasında üretim kısmına yazsın

Merhaba

Nasıl toplam almıyor anlamıyorum.Butona bastığınızda toplamlar "Üretim" Data sayfasındanda "sevkiyat" ve "sayım" toplamları rapor sayfasına geliyor.Sadece "Hammadde alış" yok ilave edilir.

kontrol ettim

Merhaba

ekli dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Sayın Zafer ,

İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Ufak birkaç değişiklik ile kendime göre uyarladım. İşimi Gördü ancak birşey ilave olarak sormak istiyorum bu dosyada kalan kısmı var.

kalan = (Sayım+Satış İade+Üretim+Hammadde Alış)-(Çıkış+Sevkiyat)

(B2+C2+E2+G2)-(D2+H2) bu şekilde hücreye formul giriyorum bunu kodla yapmak istiyorum)

kalan kısmını bu şekilde formulle yapıyorum kod kısmında nasıl olabilir

Merhaba

Güncellediğiniz dosyanızı gönderin orada yapalım.

İsteseniz aşağıdaki kodları makronun next'ten önceki satırına kopyalayınız.

Kod:
s1.Cells(i, 6) = (s1.Cells(i, 2) + s1.Cells(i, 3) + s1.Cells(i, 5) + s1.Cells(i, 7)) - (s1.Cells(i, 4) + s1.Cells(i, 8))

Son düzenleme:
Hocam muhteşemsiniz. Emekleriniz için tşk eder iyi çalışmalar dilerim. Saygılar

Merhaba

Teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.

Geri