Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Makro ile yapılır fakat her çalıştırdığınızda tekrar tekrar yazar bunun için daha basit ve en iyi yöntem TOPLA.ÇARPIM formülüdür.
Siz üretim ve data sayfalarındaki satırlara o ürüne ait ek bilgi girdiğinizde otomatik toplamlarını alır.
Tabii satır sayınız çok fazla olursa hesaplama için biraz beklersiniz.
merhaba topla carpimla bunu yaptim ancak inanilmaz derecede kasiyor bilgsayari birkac dakika beklemek zorunda kaliyorum buda cok sinir bozucu o yuzden kodla ne yapilablir diye sordm
Hocam ilginize tşk ederim ancak ekli dosyadaki değişiklikler işimi görmedi. Benim asıl amacım "Üretim" ayno olanları toplasın Üretim sekmesine toplamlarını yazdırsın şeklindeydi.
Bu kod toplamları almıyor son girileni yazıyor ilgili yere. Ben oysaki Data Sekmesinde Bir ürüne ait kaç "sevkiyat"varsa hepsini toplayarak oraya almasını istiyorum
böyle veriler girildiği zaman rapor kısmında AMONYAK isimli ürünün karşısına Sevkiyat karşısında 180 kg Yazsın / Sayım Kısmında 860 kg yazsın şeklinde istemiştim. Bu diğer Tüm ürünler için böyle olacak veriler alt alta sürekli girilecek o yüzden her defasında son ilavelerle birlikte bunu güncellemesi lazım
Ekli Dosyada bir değişiklik olmamış yine aynı dosya var yeni değişiklikler görünmüyor
Ben Yine yapmak istediğimi aşağıda anlattım. Emekleriniz için tşkler
Data Sayfasında 3 adet İşlem Tipi ile veri girişi yapılıyor
"Sevkiyat"
"Sayım"
"Hammadde Alış"
"Satış İade"
Üretim sayfasında ise sadece işlem tipi olarak "Üretim" var
Yapmak istediğim şu; İşlem tipi "sevkiyat olanları rapor sayfasında o ürünün sevkiyat kısmına toplamlarını alsın o ürünle ilgili kaç tane sevkiyat varsa
hepsini toplayarak oraya yazsın
Yine Sayımları aynı , Hammadde Alışları aynı
Üretim sekmesinde ise işlem tipi Üretim olanları alıp toplasın kaç tane varsa rapor sayfasında üretim kısmına yazsın
Nasıl toplam almıyor anlamıyorum.Butona bastığınızda toplamlar "Üretim" Data sayfasındanda "sevkiyat" ve "sayım" toplamları rapor sayfasına geliyor.Sadece "Hammadde alış" yok ilave edilir.
İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Ufak birkaç değişiklik ile kendime göre uyarladım. İşimi Gördü ancak birşey ilave olarak sormak istiyorum bu dosyada kalan kısmı var.
kalan = (Sayım+Satış İade+Üretim+Hammadde Alış)-(Çıkış+Sevkiyat)
(B2+C2+E2+G2)-(D2+H2) bu şekilde hücreye formul giriyorum bunu kodla yapmak istiyorum)
kalan kısmını bu şekilde formulle yapıyorum kod kısmında nasıl olabilir
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.