stoktan eksıltme

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
Oncelıkle boyle bır sıteyı bıze armağan eden sıte yonetıcılerıne ve emeği geçen butun excel doslarına çok tesekkur ederım. Gunlerdır içinden çıkamadığım uğruna uykularımı feda ettığım bır problemım var lakın çözmek için donanımım yeterli değil . Ekte ıkı tane excel dosyam var. 1 tanesınde goreceğinız gıbı Satışçılar ve sattıkları urunler var. Diğer dosyam da ıse stok grubum var. her satışçının satış yaptığı yuzlerce muşterı var. Ve butun satışçılar her urun grubundan her müşterıye satabılırler. Benım istediğim yapılan her satışta excelın stok grubuna ve kalıtesıne gore urunu bulup ılgılı stoktan eksıltmesı. Azalan stok max ve mın. durma gore sıpariş ver yada ok. ıle belırtılıyor. "Sipariş ver" olarak belırtılen Sayfaya stok durumu "sipariş ver" olarak belırlenen stokların otomotık olarak aktarılması.Yine aynı şekılde stok dosyasında "Stok Grişi" Sayfasında da Fabrıkadan gelen stokların ılgılı stoğa (+olarak)aktarılmasını sağlamak. Bana gore çözumu çok zor olan bu konunun sız değerlı dostlara gore çözumü kolay bır soru olmasını dıler; çalışmalarınızda kolaylıklar emeğinızde bol kazançlar dılerım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-10-2020
Sayın zakkum;
Tam olarak benzemesede bir stok çalışması yapmıştım; Hatta satış elemanı da vardı sonradan sildim ama eklenebilir. Belki bir fikir edinebileceğiniz ümidi ile ekliyorum. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
Merhaba

Sayın Değirmenci öncelikle yanıtınız için çok teşekkur ederim. Aslında benım ıstediğim bır raporlama; firmamızda çalışan satışçıların satışlarını işlemek ve yapılan satışalara gorede urunun stoktan eksilmesı (Stok sayfasında yer alan mevcut stok kg mın. değere yada altına düştüğünde ise "sipariş ver" şeklinde uyarı vermesi ve bu uyarı veren stokların sipariş adı altında ayrı bır excel sayfasına aktarılması) yine aynı şekılde siparişler fabrikadan depoya geldiğinde gelen siparişlerinde stoğa işlenmesini sağlamak. Urünun alışı yada malıyetı bu raporlamada önemli değil. Ama satış Fiyatı Satış fişlerınde olmak zorunda
yenı bır dosya ekledım daha kolay anlaşılması bakımdan. Örneğin 1. satışçı sıcak lama st37 40X8 sattı. Excel bunu stok sayfasında Ürün , ölçü ve kalıteye göre arayacak ve aynı urunden düşecek. Yani satılan urunu bulup stoktan düşürmesi gerekiyor. Yanlız Her satışçı bu urunu satabılır. yanı bir ürün1 satışçı tarafından yada diğer satışçılar tarafından defalarca satılabılır. Bunu nasıl yapacağımı bır turlu bulamadım. Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Ekte yenı excel sayfam bulunmakta ilginiz için bı kez daha tesekkur eder çalışmalarınızda kolaylıklar emeğinızde bol kazançlar dilerim