• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok takip

Excel Vers. ve Dili
2005 Türkçe
Arkadaşlar excel de bir malzeme listem var her malzemenin kaç tane olduğu belli benim yapmak istediğim yeni gelen yada giden malzeme adetlerini ilgili hücreye yazdığım zaman otomotik olarak depodan düşmesi yahut eklenmesi. Stok programları kısmına baktım fakat benim istediğim gibi bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

İlgili hücre neresi ? diye sorsam herhalde kolay kolay yanıt veremezsiniz.

Bu yüzden siz iyi yada kötü örnek bir dosya hazırlasanız da üzerinde hep beraber düşünsek, umarım ilgili hücreyi bulmak daha kolay olur :)

Son düzenleme:
İlgili hücre neresi ? diye sorsam herhalde kolay kolay yanıt veremezsiniz.

Bu yüzden siz iyi yada kötü örnek bir dosya hazırlasanız da üzerinde hep beraber düşünsek, umarım ilgili hücreyi bulmak daha kolay olur :)

Dosyayı ekledim. Bu dosyada Girdi-çıktı kısmına direk sayıyı yazmak istiyorum kendi kafamdan toplama yada çıkarma yapmak istemiyorum. atıyorum bir malzemeden 10 tane geldi ekledim başka bir gün sekiz tane daha geldi girdi kısmına 18 yazmam gerekiyor bu şekilde fakat ben 8 yazmak istiyorum umarım anlatabilmişimdir yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar bana yardımcı olacak kimse yok mudur? Örnek çizelge ektedir. Lütfen biri bana yardım etsin:yardim:

anlatmak istediğini tam anlayamadım sanırım. Yapmak istediğin için, ayrı biryerde stok miktarları tutulması gerekiyor sanki.

Yapmak istediğim sadece klavyeden sayıyı girmek. Ben sayıyı girdiğimde var olan stoğa eklenmesi. Ayrıca kendim toplama çıkarma yapmak istemiyorum, bunu excelin kendisinin yapmasını istiyorum. Başka bir sayfa daha gerekiyorsa ekleyebiliriz ama nasıl olacak bilemedim?

Valla hocam eline sağlık Allah razı olsun çok çok teşekkür ederim:icelim: Nasıl yaptığını da söyleyebilir misin? Başka dosyalara uygulamam lazım.:roll:

Alt+F11 ile kodları açıp incele istersen, "ekle" adında bir makro ekledim. bir de bunu harekete geçiren, hücre değeri değişince çalıştırması için bir kod ekledim.

önemli değil

Valla hocam dediklerinden bi şey anlamadım ben makro falan kullanmayı bilmiyorum Alt+F11'e bastım bi şeyler çıktı ama anlmadım rica etsem beni yönlendirebilir misin? Ayrıca orda iki pencere açılmıştı ben kapattım sonra bi daha açamadım:(

Kopyala yapıştır yaptım yeni bir sayfaya ama yaptığın değişiklikler gelmedi galiba her sayfaya dediklerini yapmak gerekiyor

aynı dosya içinde, başka sayfada da bu şekilde yapılacak sütun varsa, Alt+F11 ile kod kısmını aç. Solda Sayfa3 kısmına çift tıkla,

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Cells(ActiveCell.Row - 1, ActiveCell.Column) = "" Then Exit Sub
If Intersect(Target, [k:k]) Is Nothing Then Exit Sub
ekle
End Sub

şeklindeki kodu, başka hangi sayfada aynı özelliğin olmasını istersen, solda o sayfanın üstüne çift tıkla ve kodu oraya yapıştır. Giriş değerlerini yazacağın sütun K değil de başka sütunsa, yukarıdaki kodda k:k olan kısma o sütun harflerini yaz.

Hocam
"Compile error:
Sub or Function not defined" diye bir hata veriyor burdan tamamı tıkladığımda
Private Sub Worksheet... yazan satırı sarı yapıp bir okla işaret ediyor.
Dediğin gibi kopyaladım ama bunlar oldu bu ne demektir? Şimdi ne yapmam gerek?

hocam,
sen kod bilmiyorsan, burada tırmalatma bize. başka hangi sayfalarda olacaksa, gönder dosyayı ben eklemeye çalışıyım çok uzun değilse. Daha kolay olacak herhalde.
mail de atabilirsin.

Maille gönderdim dosyayı kod mod bilmiyorum ben ilgine alakana emeğine çok teşekkür ederim kolay gelsin

çalışmalar gerçekten çok ii, bende makro bilmiorum ama böle çalışmalar sayesinde bilgi edinmeye çalışıorum tşkrler...

selamlar sanırım link yok, programı inceleyemedim fakat benimde acilen bir stok programına ihtiyacım var. yardımcı olabilirseniz sevinirim. saygılar.

aslında kapsamlı birşey olmaması lazım bana.Diğer mesajda yazdığım gibi +10 yazdığında inecek -10 yazdığımda kalan malı gösterecek bu kadar.Yapmaya çalışıyprum ama sanırım bir yerde bi eksik oluyo halledemedim yani.Yardımcı olabilecek arkadaş olursa sevinirim .

saygılar

Geri