• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

STOK Takip Programı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba Arkadaşlar.
Ekte birkaç gündür uğraştığım bir stok takip programı bulunmaktadır.
Takıldığım birkaç yer var ve sizlere sormak istiyorum.
Öncelikle Dosya içine default olan şifreyi giriş yaparak veya kullanıcı adı ve şifresi "admin" veya "ADMİN" olarak girilebilir.
1-Şifre Ekranına 3 sefer yanlış girildiğinde otomatik olarak kapanıyor. Fakat benim istediğim her yanlış girildiğinde alt kısımda bir uyarı ekranı ile atıyorum "2. yanlışı yaptınız . 1 hakkınız kaldı mesajının verilmesini istiyorum.

2-STOK giriş-çıkış için kullandığım UserFormlarda Tarih hanesinin giriş formatının ../…../…… formatında olmasını ve default olarak yeni giriş-çıkış yaptığımda otomatik olarak Bilgisayarın o günkü tarihinin gelmesini istiyorum.

3-STOK sayfasında dışarıdan TCMB.gov.tr üzerinden döviz alış-satış rakamlarını alan bir kısım var. Bu kısmı yenilemek için Veri Menüsünden Tümünü yenile yapmak zorundayım. Tümünü yenile yapınca da tablonun sütun genişlikleri otomatik olarak küçülüyor ve Alt kısımdaki STOK isimleri Sütun genişliğine sığmadığı için kötü bir görüntü oluşuyor. Tümünü yenile yapsam da Sütun genişliklerinin aynı kalmasını istiyorum.

4- Son olarak da STOK sayfasında F sütunu ortalama maliyet sütünu. Bu sütundaki rakam ile stok miktarını çaptığımda Euro cinsinden stok maliyetini hesaplayabiliyorum. Fakat bunun için Stok sayfası B sütünundaki Ürün ismine ait tüm giriş yapılan (Girişler sayfasından) birim fiyatlarının ortalamasını hesaplatmam gerekiyor bu kısmını yapamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi geceler

Ekli dosyalar

Bazı eksiklikler giderildi ama..

Arkadaşlar size dün gece gönderdiğim dosyanın STOK kısmı ile ilgili sorunlarını ve sonradan çıkan bir çok sorunu sonunda hallettim. Ama.

Şifre ekranı ile ilgili sorunlar
Stok giriş-çıkış formundaki Tarih hanesi ile ilgili sorunlar.
dışarıdan veri alan tablonun güncellemesi ile ilgili sorunlar devam etmektedir.

Eğer haftasonu bu eksiklikleri giderebilirsem Pazartesi gününden itibaren firmada resmi olarak bu programı kullanıma geçireceğimizi söylemek istiyorum

Pek değerli yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum inş.

Şimdiden yardımcı olabilecek ve fikir verebilecek arkadaşlara teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu?
en azından UserFormadaki tarih hanesinin şeklini ve default olarak giriş tarihinin değerini ataması konusunda yardımcı olabilirseniz sevineceğim.

Zamanını ayırararak ilgilenen arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim.

Lütfen Yardım edin yapıp edip buraya kadar getirmişim bundan sonra .....

Ben yine inatla sormaya devam ediyorum. Bakalım cevap kimden gelecek.

Stok Girişi yaptığım sayfaya istediğim tarih aralığını sorgulamak için bir buton ve ilk ve son tarih yazılacak hücreler belirledim.

İlk tarihi AD Tanımla ile ILKTARİH olarak
Son Tarihi AD Tanımal ile SON TARIH olarak belirlidim.

RAPOR tuşuna bastığımda RAPOR adlı sheet de belirlediğim sütünlara istediğim tarih aralığındaki verileri aktarmak istiyorum. ve Buradan direk printer butonu ile printere göndermek istiyorum.

Tabi bunun aynısını STOK çıkışı içinde hazırlayacağım.

Şimdi gelgelelim başka bir arama dosyası için oluşturulmuş ve benim değiştirmekte çok zorlandığım şu koda

bu kod içinde hangi satır ne yapar diye yanlarına yazmaya ve çözmeye çalıştım fakat tek çözemediğim benim sadece girisler adlı sheet imin tarih girilen B sütununa bakması ve bu sütündaki verileri benim arama kriterlerime göre rapor adlı sheet in ilgili sütunlarına taşıyamamak oldu.

Tabi bundan önce konuyu ilk açarken ve sonrasından sorduğum soruların cevaplarını da yapamadım ve uzman olan arkadaşlardan ivedi yardım bekliyorum.

Sub RAPOR1()
If Range("ILKTARIH") = Empty Then MsgBox "İLK tarih girilmedi!", vbExclamation, "İşlem yapılamıyor!": Exit Sub ' ilk tarih girilmez ise hata verir.
If Range("SONTARIH") = Empty Then MsgBox "SON tarih girilmedi!", vbExclamation, "İşlem yapılamıyor!": Exit Sub ' ikinci tarih girilmez ise hata verir.

Dim Excelce As Worksheet
Dim evn As Range
Dim son As Long

On Error GoTo hata ' hata anında en alt hata satırına gönderiyor.

Worksheets("RAPOR").Range("A2:H65536").ClearContents 'RAPOR adlı sayfanın A2 hücresinden aşağı olan hücrelerinin içeriğini siler.

For Each Excelce In Worksheets
If Excelce.Name = "Girisler" Then GoTo ileri
If Excelce.Name = "Cikislar" Then GoTo ileri

For Each evn In Worksheets(Excelce.Name).Range("B2:B" & Worksheets(Excelce.Name).Range("A65536").End(3).Row)

If IsDate(CDate(evn.Value)) = True And evn.Offset(0, 1) <> Empty And CDate(evn.Value) >= Range("ILKTARIH") And CDate(evn.Value) <= Range("SONTARIH") Then
' EĞER A2 sütünunda tarih değeri varsa ve 1. ofset değeri kadar öte sütunda herhangibir değer varsa ve A2 deki tarih değeri ilktarih den büyük veya eşitse ve A2 deki
' tarih değeri sontarih den küçük veya eşitse

son = Worksheets("RAPOR").Range("A65530").End(3).Row + 1
' verileri birer satır ara ile yazar.

Worksheets("RAPOR").Range("A" & son) = FormatDateTime(evn, vbShortDate) 'Tarih
'Tarih hanesini RAPOR Sayfasındaki A Sütunundaki Tarih hanesine yazdır

Worksheets("RAPOR").Range("B" & son) = evn.Offset(0, 1)
'Tarih hanesinin 1 sütün yan tarafını RAPOR Sayfasındaki B Sütunundaki Ürün Adı hanesine yazdır

Worksheets("RAPOR").Range("C" & son) = evn.Offset(0, 2)
'Tarih hanesinin 2 sütün yan tarafını RAPOR Sayfasındaki C Sütunundaki Gelen Miktar hanesine yazdır

Worksheets("RAPOR").Range("D" & son) = evn.Offset(0, 3)
'Tarih hanesinin 3 sütün yan tarafını RAPOR Sayfasındaki D Sütunundaki Gelen Firma hanesine yazdır

Worksheets("RAPOR").Range("E" & son) = evn.Offset(0, 4)
'Tarih hanesinin 4 sütün yan tarafını RAPOR Sayfasındaki E Sütunundaki Birim Fiyat € hanesine yazdır

Worksheets("RAPOR").Range("F" & son) = evn.Offset(0, 5)
'Tarih hanesinin 5 sütün yan tarafını RAPOR Sayfasındaki F Sütunundaki Günlük Döviz Fiyatı € hanesine yazdır

Worksheets("RAPOR").Range("G" & son) = evn.Offset(0, 6)
'Tarih hanesinin 6 sütün yan tarafını RAPOR Sayfasındaki G Sütunundaki Toplam Fiyat hanesine yazdır

Worksheets("RAPOR").Range("H" & son) = evn.Offset(0, 7)
'Tarih hanesinin 7 sütün yan tarafını RAPOR Sayfasındaki I Sütunundaki Açıklama hanesine yazdır

End If

Next XXX

ileri:
Next Excelce
MsgBox "İşlem tamam.", vbInformation, "designed by Attribute"
Exit Sub

hata:
MsgBox Err.Description, vbCritical, "Bir hata oluştu: " & Err.Number
End Sub

Ekli dosyalar

Yardımcı olabilecek kimse yokmu aranızda arkadaşlar?

Yardımcı olabilecek kimse yokmu aranızda arkadaşlar?

Zor bir soru mu sordum

Arkadaşlar halbuki soruyu sorarkan ne kadar ümitvardım bilemezsiniz.
Ama günler geçtikçe bu ümidim söndü gitti.
Yoksa forumda bir yerlerde cevabı varda mı beni iplemiyorlar diyorum ama geceler boyu geç vakitlere kadar ve bir sürü örnek olabilecek dosya çekmeme rağmen benim sorularıma cevap verebilecek bir örneğe veya soruya rastlamadım.

Uzman arkadaşlardan biri çıksında
- dostum soru sormayı bilememişsin. Zaten forumda olan şeyler git ara da bul.
- dostum olmayacak sorular sormuşsun.
- dostum bu sorular bizim seviyemizin üzerinde. Cevap verecek bilgi birikimine sahip değiliz en iyisi git sen bu sorularını başka forumlarda sor da bizi uğraştırma.
- Uğraşmak istemiyoruz.

en azından bunlardan birisini söylesinde bende deliler gibi kendi mesajım üstüne mesaj atarak konuyu yenilemek zorunda kalmayayım.

Bilmem anlatabildim mi arkadaşlar.

Bu arada Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum lütfen cevap yazmayın.

Hepinize kolay gelsin.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri