• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

stok takibi için

Excel Vers. ve Dili
2003
A sütununda ana stok listemiz var.
B sütununa da bu stoğa ait veri girişi yapıyoruz.
Giriş yaptıktan sonra;

1-Eğer B stünuna girdiğimiz kayıt A sütununda varsa C sütununa "GELDİ" yazılacak.

2-Eğer stoktaki kayıttan girişlerini yapıp hala eksik gelmeyen varsa stok numarasını c stununa yazmalı. örneğin ana stokta 100 tane mal var, bu mallardan atıyorum, 70 tanesi geldi. kalan 30 tane malın stok numarasını... yani stoğa ait gelmeyen malları açığa çıkarmak.

3- veri girişi yapılmış ama stokta o maldan kalmamışsa satılmış bilgisini görmek istiyorum.

ek dosya da stok ve gelen mallar var. Gelen, stoktan az olduğundan B stünününda olanlar, A sütununda da var ise C sutununa geldi.
Eğer, A Sütununda olup B sütununda olmayan varsa, C sütununa hangi stok numaralı mal yok ise numarası yazmalı. ki eksiği tamamlayalım.
Eğer B sütuna kaydı yapılmış ama stokta yani, A sütünunda bu stok numaralı maldan kalmamışsa satılmış yazmasını istiyorum.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden tşk ediyorum. herkese iyi bayramlar dilerim.

Ekli dosyalar

cvp lütfen

değerli hocalarım, arkadaşlar...
birisi şu konuya lütfen el atsın, bu işlem karşılığında sorunların önüne geçmiş olacağım. 5 eleman bu işlem karşılığında rahat edecek.

İyi Bayramlar..
C2 hücresine :
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;A$2:A$65000;1;0));"SATILMIŞ";DÜŞEYARA(B2;A$2:A$65000;1;0))

Aşağı doğru yeterince kopyala.
Miktar nereye yazılıyor bilemediğimden
A sütununda olup olmadığına bakarak
İşlem yaptım..
Umarım işini görür..

iyi bayramlar mustafa bey, sanırım anlatımımda ya da anlamanızda bişeyler de eksiklikler sadece şunu istıyorum :(

a sütuna stok girişleri yapacağım
b sütuna da a stoğundaki girişlerden giriş yapacağım
c yine a sütündaki stokla aynısı.
c stununda şunları görmek istiyorum.
a sütununda olan b stununda da var ise geldi,
a stununda olan b sütununda yok ise olmayın malın numarası...
eğer b sütununda olup, a sütununda da yok ise o mal sevk edilmiş c sütununda b ye girişi yapılan a sunutunda olmayan o mala sevk yazılsın istıyorum... bilmem anlatabildımmı

C2 ye
=EĞER(EĞERSAY(A$2:A$65000;B2);EĞER(EĞERSAY(B$2:B$65500;A2);"GELDİ";A2);"SEVK EDİLMİŞ")

Gerektiği kadar aşağıya doğru kopyalayınız.

Geri