• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok Takibi Hakkında

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba Arkadaşlar,

Ek'te yer alan dosyada stok ve satış takibi yapmak istiyorum. Sayfalarım;

StokHareketleri = Stoğa giren yeni ürünleri buradan ekliyorum.
StokDurumu = Ürünlerin güncel stok adedini burada tutuyorum.
Siparişler = Yeni sipariş geldiğinde buraya giriyorum. Sipariş durumunda SİPARİŞLER HAZIR işaretlenirse Stok Durumunda bunu belirtiyorum.
Satışlar = Yeni satış eklendiğinde Stok Durumu sayfasında satış adedini düşüyorum.
İadeler = İade ürün geldiğinde bilgileri girdiğim anda Stok Durumunda adet bilgilerini otomatik güncellemem gerekiyor.

Ek Bilgi = KODLAR sayfasında ki ürün listesi her geçen gün yenileniyor ve liste sırası bazen değişiyor. Mesela Ürün 3 ile Ürün 2 arasına Ürün 2-1 adında bir üründe eklenebilir.

Bu sistemi daha kolay hale getirme ihtimalim var mı? Varsa nasıl yapabilirim? Tecrübeli arkadaşlardan bu konu hakkında fikir ve önerilerini alabilirsem çok memnun olurum. Makro konusunda bilgim sıfır olduğu için hep ETOPLA, EĞERSAY gibi formüller ile halletmeye çalıştım buda dosyayı çok hantallaştırdı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konu hakkında yardımcı olabilirseniz arkadaşlar çok memnun olurum gerçekten.

Merhaba Sayın yildirimi iyi geceler.
Ekli dosyayı denermisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın ZorBey_

Öncelikle ellerinize sağlık, gayet kullanışlı olmuş.

Yalnız ufak bir sorun var. Şöyleki; KODLAR sayfasında araya bir satır eklediğimde yeni eklediğim ürün ismi Stok Durumunda çıkmıyor. Örnek olarak Ürün9-1 gibi.

KODLAR sayfasını tümden kaldırıp firma ismini doğrulamayı pas geçersek eğer, ürün isimlerini Stok Durumu sayfasından doğrulama yaparsak sanırım dediğim sorunu çözebiliriz hem de aynı işi iki defa yapmaktan kurtuluruz.

Yalnız dediğim gibi bazen aynı ürünün farklı modelleri üretilebiliyor. Ürün9 ve Ürün10 arasına Ürün9-1 Ürün9-2 gibi satırlar eklemem gerekiyor.

Niye araya eklemek istediğiniz anlamadım
şöyle yapın A sutunundaki verileri silin
siz istediğinize göre yazın.
Ama Sizin istediğiniz her Ürün isimleri alfabetik gibi,sıralı olsunmu acaba.
StokDurumu Sayfasından Doğrulama Yapılırsa ürün adlarını
StokDurumu sayfasına girmeniz gerekir.

Son düzenleme:
Veri doğrulama StokDurumu sayfasından
Denermisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın ZorBey_

Şuan ki durumda gayet iyi çalışıyor ara satıra ürün eklediğimde.

Araya ürün eklememizin sebebi müşterilerimizden doğan arz-talep meselesi : )

Çok küçük bir detayı düzeltebilirsek sevinirim. Stok Hareketlerinde ürün seçeceğim zaman scroll bar'ı aşağıya doğru kaydırdığımda boş hücreleride gösterdiği için ürünleri kaçırabiliyorum. Acaba sadece dolu satırları gösterebilir mi? Ürün ekledikçe oraya çıkması mümkün mü?

Veri Doğrulamada
=StokDurumu!$A$3:$A$1000
Olanı Dolu Satır Kadar Yazın
$A$1000 olanı mesala dolu 50 ye kadar
$A$50 gibi
Böyle yapabilirsiniz.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Sayın ZorBey_

Çok teşekkür ederim emekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için, iyi çalışmalar, iyi geceler dilerim.

Stok takibi yardım lütfen

Arkadaşlar hazırlamış olduğum stok takibinde kritik noktasında geldiğimde sesli uyarı veya renki, ışıklı uyarı almak istiyorum bunun için yardımınıza ihtiyacım olacak. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri