Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar,
Stok kalemlerini ilk giren ilk çıkar mantığında adet adet satışını yaparak stok maliyetlerini de ayrı bir sütuna yazdırmak istiyorum. Sorumu ayrıntısını ve örneğini dosyada yazdım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler..
Yazdığınız kod çalışıyor, tekrar teşekkür ederim. Ben bu kısım hariç diğer kısımları anladığımı düşünüyorum. Bu kısımdaki "max" ve "sum" fonksiyonlarının olduğu satırlarda ne yapmak istediniz anlayamadım.Anlatılabilecek bir şeyse rica etsem anlatabilir misiniz ?
For i = 4 To Range("k65536").End(xlUp).Row
Cells(i, "L") = (WorksheetFunction.Max(Range("m3:m" & i - 1))) + 1
Cells(i, "m") = WorksheetFunction.Sum(Range("k4" & ":k" & i))
Satırlarının açılımını istiyorsunuz.
For i = 4 To Range("k65536").End(xlUp).Row
i değişkeni 4 den başlayıp k sütunun son satırına kadar döndürülüyor Cells(i, "L") = (WorksheetFunction.Max(Range("m3:m" & i - 1))) + 1
L sütununa ayakkabının alınacak ilk nosu yazdırılıyor (yani m sütunundaki maksimum değerin 1 fazlası. İlk değer için M sütunu sıfır olacağından ilk değer için 0+1=1 yazar. bir alt satırda ise 30+1=31 yazar Cells(i, "m") = WorksheetFunction.Sum(Range("k4" & ":k" & i))
M sütununa ayakkabının alınacak son değerini yazar. Yani K sütünunda K4 ile i döngü sayısı kadar alanı toplar. Bu sayı ayakkabının son verisini belirler. İlk değer için=30
ikinci değer için =30+25=55 gibi...
Hemen devamında bu ilk ve son sayıları B sütunu ile kıyaslanarak uyan verilerin A sütun karşılığı N sütununda toplanıyor.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
İyi çalışmalar.
Gayet açıklayıcı oldu teşekkürler. Bir şey daha sormak istiyorum. Range("m3:m" & i - 1) Buradaki sadece """& i - 1""" bu kısım
Range("k4" & ":k" & i)Buradaki de """& ":k" & i""" bu kısım bize ne ifade ediyor ?
Zahmet olmassa açıklayabilir misiniz ?
İyi çalışmalar.
Merhaba;
vba da range (yani alan) en çok kullanılan terimlerden biridir.
range(adres) range ("a3") yada range(aralık) range ("a3:a20") şeklinde kullanılır.
ilk satırdaki range ile bir aralık tanımlaması yapılıyor ;
i bir döngü sonucu sayısal bir değer oluşturuyor (3,4,5... vs gibi)
farzedelim ki i=5 olsun (5. satırda işlem yapılıyor)
ama kodlar ile i değişkeninin 1 eksiğini yani işlem yaptığı satırın 1 üstünü belirlemek istiyoruz
işte burada Range("m3:m" & i - 1) ile range aralığımız Range(m3:m4") oluyor
Range("k4" & ":k" & i) ile de Range("k4:k5") aralığı tanımlanmış oluyor.
Range vba nın vazgeçilmezi olup bununla ilgili internetten yada siteden daha geniş açıklama/örnek vs.. ulaşabilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.