Stok Programından Sipariş Formu Oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2007
Yardım edecekler bu soruyu değil lütfen 2. mesajımdaki soruyu cevaplasınlar!!!!!

Herkese iyi günler.

Daha önceden buradan indirdiğim ve üzerinde kendime göre ufak tefek değişiklikler yaptığım stok takip programını kullanmaktayım. Sizlerden ufak bir ricam var;

-Stok programına 'siparişe ekle' adlı yeni bir düğme eklemek istiyorum. Seçili üründeyken bu düğmeye tıklandığında ekte de vermiş olduğum excel sipariş listesine katolog numarasını-->catalogue no yazan kısma ve ürün açıklamasını-->description yazan kısma kopyalayacak. Hepsi bu.

-Bunun yanında sipariş formuna sadece 14 kalem ürün için tablo yaptım. Elinizden gelebiliyorsa bunu sipariş sayısına göre programın kendi değiştirebilmesi.
Yani; eğer sadece 5 ürün için 'siparişe ekle' düğmesine tıklandıysa tablo 5 satırdan oluşacak. Eğer 20 ürün için seçildiyse 20 satırdan oluşacak.

Benim için sadece bu 2 verinin sipariş formuna yazılması yeterli. Geri kalan verileri elle girmek durumundayım zaten fazlasına gerek yok.
Ayrı bir 'siparişten çıkar' düğmesine de gerek yok bunu elimle çıkarabilirim.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar programı biraz düzenlemeye çalıştım ve programın çalıştığı sayfa ile çıktı alacağım sayfayı aynı yere koydum.

-Şimdi tek derdim userform dan aldığım verileri 'siparişe ekle' butonuna basarak 'sipariş formu' adlı sayfaya kopyalamak.

-Yalnız sipariş formu sayfasının B ve C sütunlarının 13. satırından itibaren yazdıracağım ve bu gerekirse 40. satıra kadar gidebilecek.

Burada büyük ihtimal çevirimlerde hata yapıyorum ama bir türlü bulup düzenleyemedim. Yapabilecek arkadaşlar varsa userformdan 'siparişe ekle' düğmesine çift tıklayıp yazdığım kodları görebilirler.

Kod:
Private Sub CommandButton103_Click()
sayım = 13 'siparis formu sayfasında B13 ten itibaren yazmaya baslayacagim

TextBox2 = Format(TextBox2) 'yazacagim bilgileri buradan alacagim
TextBox3 = Format(TextBox3)

For x = 2 To 3
    If Controls("TextBox" & x).Value = "" Then
        MsgBox "Onaylanmadı." & vbLf & "Lütfen Ürün Seçiniz", vbCritical, " UYARI"
        Exit Sub
    End If
    Next x

ActiveWorkbook.Sheets("Siparis Formu").Range("B" & sayim).Value = CLng(TextBox2) 'hata burada mi acaba?
ActiveWorkbook.Sheets("Siparis Formu").Range("C" & sayim).Value = CLng(TextBox3) 'tabi ki burası da

For x1 = 2 To 3
    Controls("TextBox" & x1).Value = ""
    Next x1
sayim = sayim + 1 'bunu programı kapatmadan once hep arttirmaliyim yani B13 e yazdiktan sonra
                  'yeni urun secip basarsam onu B14 e yazmali ve gerekirse B40 a kadar evam edebilmeliyim
                  'acaba cevirimlerde mi hatam var?
End Sub

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
    Satır = Sheets("Siparis Formu").Range("B42").End(3).Row + 1

If Satır = 40 Then
        MsgBox "Sipariş Formu sayfası dolmuştur !" & vbNewLine & "Lütfen kontrol ediniz !", vbCritical
        Exit Sub
    End If

For x = 2 To 3
            Exit Sub
        End If
    Next x

Sheets("Siparis Formu").Range("B" & Satır).Value = TextBox2
    Sheets("Siparis Formu").Range("C" & Satır).Value = TextBox3

For x = 2 To 3
        Controls("TextBox" & x).Value = ""
    Next x
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007
Kodu denedim çalıştı. Bu program işime çok yarayacak size çok teşekkür ederim. Sağolun varolun.

Excel Vers. ve Dili
2003*2007
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2024
Kodu denedim çalıştı. Bu program işime çok yarayacak size çok teşekkür ederim. Sağolun varolun.
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
    Satır = Sheets("Siparis Formu").Range("B42").End(3).Row + 1

If Satır = 40 Then
        MsgBox "Sipariş Formu sayfası dolmuştur !" & vbNewLine & "Lütfen kontrol ediniz !", vbCritical
        Exit Sub
    End If

For x = 2 To 3
            Exit Sub
        End If
    Next x

Sheets("Siparis Formu").Range("B" & Satır).Value = TextBox2
    Sheets("Siparis Formu").Range("C" & Satır).Value = TextBox3

For x = 2 To 3
        Controls("TextBox" & x).Value = ""
    Next x
End Sub
s.a merhabalarr.
eski bir konu ama
ben yeniyim excelde
kodları ekledim ama hata verdi.
muhtemelen ben başka yere ekledim bunu
yardımcı olmanız mümkünmü

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
#2 nolu mesaj ekindeki dosyayı açınız.
ALT+F11 ile kod editörünü açınız.

Görseldeki ekran karşınıza gelecektir.
Soldaki Userform3 yazan yere çift tıklayınız. Bu aşamadan sonra sağ taraftaki form görseli karşınıza gelecektir.
Alttaki SİPARİŞE EKLE butonuna çift tıklayınız.
İkinci görseldeki yerdeki seçili kod bloğunu silip benim paylaştığım kod bloğunu yapıştırınız.

Sonrasında dosyayı kayıt edip kapatın. Sonra tekrar açıp deneyiniz.

243477

243478