• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok kontrol

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sultanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sultanb

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro
Merhabalar ;dosyamda anlattıgım kadarıyla makroyla bir raporlamaya yardımcı olabılırmısınız,
Yardımlarınız ıcın teşekkürler

Ekli dosyalar

merhabalar sayın sultanb

dosyanız üzerinde biraz çalıştım aslında hiç makroya gerek kalmadan basit bir çözüm buldum öncelikle sizin dosyanıza 2 adet sheet ekledim birinci sheet te "data" adını verdim ve günlük üretim sayfasına adetleri yazdıktan sonra kopyala yapıştır ile bu data sayfasına attım ve ilk sütunada tarihi yazdım daha sonra "RAPOR" adını verdiğim bir sayfa daha yaptım bu sayfa ise excelin özet rapor özelliğini kullanarak oluşturdum bu sayede yeni veri girdikten sonra sadece özet tabloyu güncellemeniz yeterli olacak böylece hem eski datalarınız korunacak hemde yeni datalar eklenecek bir incelerseniz sevinirim
kolay gelsin

Ekli dosyalar

bende kendimce halettemeye çalısıyordum ,buda bir alternatif oldu ...bu şekilde düşünmemiştim
teşekkür ederim,

rica ederim önemli olan sorununuzun hallolmasıdır
iyi günler

stok kontrolde sayfalar arasında veriler ellemi yoksa otomatikmi işleniyor. ilgim olan bir konu ama çok bilmediğim içim çözemedim. bilgilendirirseniz sevinirim.

Talep-sipariş-sevk için program yardımı

ekteki örnekte basit bir excel tablosu bulunmaktadır,burada;
MTF:malzeme talep formu kısaltması,
SİP: sipariş, sevk te zaten sevk tir.
şimdi şantiyeden gelen mtf leri merkez ofisten ben sipariş ediyorum.Sonra depoya gelen yada depoya gelmeden exworks olarak üreticiden direkt sevk ettiğimiz malzemeler var.bu nedenle stok takip programı tam olarak ihtiyacımı karşılamıyor.
sizden ricam şudur,benim isteğim her bir malzeme hangi MTF ile gelmiş hangi siparişle kaç adet sipariş edilmiş ve hangi sevkle ne kadar sevk edildiğini tek bir user formdan takip edecek bir program olsun istiyorum.
ve şu kontrolleri yapmasını istiyorum:
1-mtf nosunu girdiğimde bana sonuç bölümünde hangi sipariş ya da siparişlerle ve hangi sevk yada sevklerle gönderilmiş.
tersinir olmasını da istiyorum.Sevk No girince ilgili sevk içinde malzeme adını girince MTF ve SİP NOları çıksın.

2-aynı malzeme adına farklı ölçüler için tekrarlı giriş yapsın

3-raporlama yapabilsin,mesela girilen tarihe göre ne kadar sipariş yapılmış ve bu siparişlerin dip toplamını versin
4-kullanıcı ara biriminden konuyu bilmeyen birisi bile ürün adını girdiğinde hangi mtf ile hangi tarihte gelmiş,hangi tarihte ne kadar sipariş edilmiş,hangi tarihte hangi sevkle ne kadar gönderilmiş cevap verebilsin.

Ekli dosyalar

şimdi şantiyeden gelen mtf leri merkez ofisten ben sipariş ediyorum.Sonra depoya gelen yada depoya gelmeden exworks olarak üreticiden direkt sevk ettiğimiz malzemeler var.bu nedenle stok takip programı tam olarak ihtiyacımı karşılamıyor.
sizden ricam şudur,benim isteğim her bir malzeme hangi MTF ile gelmiş hangi siparişle kaç adet sipariş edilmiş ve hangi sevkle ne kadar sevk edildiğini tek bir user formdan takip edecek bir program olsun istiyorum.
1-mtf nosunu girdiğimde bana sonuç bölümünde hangi sipariş ya da siparişlerle ve hangi sevk yada sevklerle gönderilmiş.
tersinir olmasını da istiyorum.Sevk No girince ilgili sevk içinde malzeme adını girince MTF ve SİP NOları çıksın.

3-raporlama yapabilsin,mesela girilen tarihe göre ne kadar sipariş yapılmış ve bu siparişlerin dip toplamını versin
4-kullanıcı ara biriminden konuyu bilmeyen birisi bile ürün adını girdiğinde hangi mtf ile hangi tarihte gelmiş,hangi tarihte ne kadar sipariş edilmiş,hangi tarihte hangi sevkle ne kadar gönderilmiş cevap verebilsin.

arkadaşlar bu probleme çözüm bulacak arkadaşlar varsa bir yardım lütfen.

excel üzerinde böyle bir kontrol kurulabilir mi?
çok mu zor bir şey sordum
acil yardımlarınızı bekliyorum.

Geri