Merhaba; Ekteki excel tablosundan da görüleceği üzere, C sütunundaki kırmızı işaretlenen 11-571 gibi kodlar var onları D sütununa ayrı şekilde yazdırmak istiyorum, formülle nasıl yapabilirim, yardımlarınızı rica ederim. teşekkürler
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba, cevap için teşekkürler ancak stok kodu listesi çok uzun bir liste "Ürün grup kodu" basamak sayısı biraz düzensiz bir çok stok kud var, ancak grup kodları 1 nci ve ikinci boşluk arası olarak sabit durmaktadır, birinci ve ikinci boşluk arasını formülle al diyebilirmiyiz, size zahmet yardım olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.Merhaba,
D5 e =PARÇAAL(C5;9;6) yazıp aşağı doğru çekiniz.
=PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5)+1;BUL(" ";PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5)+1;255)))
=KIRP(PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5);BUL(" ";PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5)+1;255))))
Çok teşekkür ederim, elinize sağlıkMerhaba.
Kod:=PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5)+1;BUL(" ";PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5)+1;255)))
Çok teşekkür ederim, elinize sağlıkMerhaba,
yerime sağolsun Muzaffer Ali cevaplamış,bu haliyle kullanırsanız sadece kodu almış olursunuz.Kod:=KIRP(PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5);BUL(" ";PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5)+1;255))))
İyi çalışmalar
Merhaba, sizi tekrar rahatsız ediyorum ama stok isim listesinde binlerce stok ismi var ve listede uzun olduğu için değişik durumlarla yeni karşılaşıyorum, ekteki dosyada stok ismi 2 nci ve 3 ncü boşluk arasındaki stok isimlerinin içinde stok grup kodlarını almam gerekiyor,Merhaba.
Kod:=PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5)+1;BUL(" ";PARÇAAL(C5;BUL(" ";C5)+1;255)))
Function PARÇAL2(Metin As String, Karakter As String, Sira As Integer)
PARÇAL2 = Split(Metin, Karakter)(Sira - 1)
End Function
=PARÇAL2(A2;" ";2)
Çok teşekkür ederim.Merhaba.
Madem değişken sıralamalar var o zaman bir fonksiyon tanımlayarak çözmek daha doğru olur.
Aşağıdaki kodu bir modüle kopyalayın.
Kod:Function PARÇAL2(Metin As String, Karakter As String, Sira As Integer) PARÇAL2 = Split(Metin, Karakter)(Sira - 1) End Function
Kullanımı:
Normal formül gibi hücreye şunu yazın:Açıklama: A2'de yazan metni boşluklara göre parçalayıp 2. kelimeyi döndürür.Kod:=PARÇAL2(A2;" ";2)