• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok kaydında makro kullanımı ve özet tablo birleşimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan agahozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2007
Merhaba arkadaşlar, ekteki dosyada iplik ve ham kumaş stok takibi yapacağım.
Dosyanın alt sayfalarında yazan bilteks,uysalçam vs... örgü firmalarım. Ben işlemi "Bilteks" adlı sayfada yapmanızı rica edeceğim (kayıt sayısı orada daha fazla olduğundan).

Süreç şu şekilde işliyor:
1- Öncelikle iplik sevkiyatı hangi örmeciye yapıldıysa ilgili örmecinin "iplik alışları" kısmına bilgileri giriyorum. Bu esnada yazdığım formül ile "stok" kısmında benim ipim gözüküyor.

2- Örmeciden ne kadar ham kumaş çıktıysa bu bilgileri de "örülen kumaş" kısmına yazıyorum. Buna paralel olarak ham kumaşta ne kadar iplik kullanıldıysa bunun stoktan düşmesini istiyorum. Örneklemem gerekirse:

Stokta 100 kilo karde iplik var ise; bana 95 kilo ribana(ham kumaş cinsi) geldiğinde stoğumda 5 kilo iplik kalacak. Stok bölümünde giren=100 çıkan=95 stok=5 yazacak yani.

Bir başka örnekte ise ham kumaş iki cins iplikten oluşabilir. Örneğin stokta 100 kilo karde 100 kilo polyester iplik var. Bana 100 kilo kadife (ham kumaş cinsi) geldiğinde bu 100 kilonun 80 kilosu karde iplik 20 kilosu polyester ipliktir.
yani stoğumda 20 kilo karde 80 kilo polyester kalacak.

Eğer konuyu anlatabildiysem bu işlemde bana yardımcı olabilir misiniz?

Bir diğer konu ise, her örmeci sayfasına iplik ve ham kumaş bölümünün altında özet tablolar var. Bu tabloları, ham kumaş özet tablolarını "ham kumaş anasayfa" bölümünde iplik özet tablolarını ise "iplik ana sayfası"bölümünde birleştirmek istiyorum.

Ekli dosyalar

Yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar?

Geri