• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok giriş çıkış tablosundan stoktakilere veri aktarımı sorunu

MyMamoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 Türkçe
İyi günler Üstadlar,

Kendimce okulumun atölyesindeki malzemeleri tanımladığım giriş ve çıkışları yapmaya çalıştığım makro ve veri doğrulama ağırlıklı olarak program yapmaya çalıştım. 1 yere kadar geldim ve takılıp kaldım.

1. Stok tanımlama kısmını yaptım.

2. Stok adları şeklinde bir sayfa yaptım, stok tanımladığım zaman stok adları kısmına sorunsuz yerleşiyor.

3. Stok girişi sayfasını/tablosunu oluşturup veri doğrulama ile stok adları kısmından veri çekiyorum bu işlemi yaptığım zaman eklemiş olduğum stok girişleri STOKTAKİLER sayfasındaki tabloya yerleşiyor, fakat Yaptığım işlemde eklediğim malzeme miktarları aynı malzeme ise ayrı ayrı eklenmeyip bir öncekinin üstüne eklenerek toplamı görünsün istiyorum.

4. Stok çıkışı da stok girişinin tersi olarak malzeme eklediğim zaman STOKTAKİLER tablosundaki malzemenin miktarını düşürsün istiyorum.

5. STOK GİRİŞİ VE STOK ÇIKIŞI tablosundaki verileri nasıl düzgün şekilde STOK ADLARI kısmından çekebilirim. Kategori ve alt kategori seçtiğim zaman sadece o kategorideki malzemeler görünsün hepsi görünmesin istiyorum. Örneğin BilgisayarÇevreBirimleri tıklayınca Bilgisayar, Bios pili, Dizüstü bilgisayar kısmı görünsün hepsi görünmesin. Veri doğrulamada bunu yapamadım.

SON İSTEK: RAPORLAMA kısmına tıklayınca her bölümün raporu ayrı onlar için ayrı ayrı sabit şekilde nasıl rapor hazırlayabilirim.

DOSYA EKTEDİR

Ekli dosyalar

=) sayın systran, güldürdünüz.

Geri