• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok giriş çıkış çizelgesi

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba arkadaşlar
şimdi bir excell çalışma sayfası düşünün
bu çalışma sayfasının a sütununda ürünler olacak
b sütununda bu ürünlerin giriş ve çıkışını yapacağım
c sütunu ise giriş çıkış yaptığım ürünlerin son durumunu yani elimde kalan miktarı gösterecek

ÖRNEĞİN
A1 HÜCRESİNDE BULUNAN EKMEK ÜRÜNÜNDEN 10 TANE SATTIM B1 HÜCRESİNE -10 YAZDIĞIMDA C1 HÜCRESİNDE STOKTA BULUNAN MİKTARIN 10 ADET AZALDIĞINI

A2 HÜCRESİNDE BULUNAN PEYNİR ÜRÜNÜNDEN 10 TANE SATTIĞIMDA B2 HÜCRESİNE -10 YAZDIĞIMDA C2 HÜCRESİNDE STOKTA BULUNAN MİKTARIN 10 ADET AZALDIĞINI

A3 HÜCRESİNDE BULUNAN ZEYTİN ÜRÜNÜNDEN 10 TANE ALDIĞIMDA B3HÜCRESİNE 10 YAZDIĞIMDA C2 HÜCRESİNDE STOKTA BULUNAN MİKTARIN 10 ADET ARTTIĞINI GÖRMEK İSTİYORUM

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
şimdi bir excell çalışma sayfası düşünün
bu çalışma sayfasının a sütununda ürünler olacak
b sütununda bu ürünlerin giriş ve çıkışını yapacağım
c sütunu ise giriş çıkış yaptığım ürünlerin son durumunu yani elimde kalan miktarı gösterecek

ÖRNEĞİN
A1 HÜCRESİNDE BULUNAN EKMEK ÜRÜNÜNDEN 10 TANE SATTIM B1 HÜCRESİNE -10 YAZDIĞIMDA C1 HÜCRESİNDE STOKTA BULUNAN MİKTARIN 10 ADET AZALDIĞINI

A2 HÜCRESİNDE BULUNAN PEYNİR ÜRÜNÜNDEN 10 TANE SATTIĞIMDA B2 HÜCRESİNE -10 YAZDIĞIMDA C2 HÜCRESİNDE STOKTA BULUNAN MİKTARIN 10 ADET AZALDIĞINI

A3 HÜCRESİNDE BULUNAN ZEYTİN ÜRÜNÜNDEN 10 TANE ALDIĞIMDA B3HÜCRESİNE 10 YAZDIĞIMDA C2 HÜCRESİNDE STOKTA BULUNAN MİKTARIN 10 ADET ARTTIĞINI GÖRMEK İSTİYORUM

Bahsettiğiniz gibi yapıldığında döngüsel başvuru olur. Makro ile yapılmış bir örneği ekliyorum. Makro Korhan Ayhan'a aittir.

Ekli dosyalar

Merhaba
ben o satır ve sütunları örnek olarak vermiştim
senin göndermiş olduğun dosyada hücreleri değiştirip kendi istediğim gibi kullanmak için ne yapmalıyım ?

Dostum güzel bir dosya ama benim için uygun değil genede çok teşekkür ederim ilgilendiğin için

Merhaba
senin göndermiş olduğun dosyada hücreleri değiştirip kendi istediğim gibi kullanmak için ne yapmalıyım ?
ürün 1 ürün 2 gibi giriş yapılan hücre isimlerinden bahsediyorsan
üzerine tıkladığında açılan usform tabloyu çarpıdan kapatınca klavyeden istediğin ürün ismini yaz ve kaydet tekrar açtığında senin vermiş olduğun isimlerin durduğunu göreceksin.

Merhaba

Sayfa1'in kod bölümündeki

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
    If Target.Column = 1 Then UserForm1.Show
End Sub

If Target.Column = 1 Then UserForm1.Show userformun açılması için hangi sutuna tıklanması gerektiğini ifade eder.

A sutunu için 1
B sutunu için 2
C sutunu için 3
..
..

Userformun içindeki şu kod
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Dim Data1, Data2

If TextBox1 = "" Then
        Data1 = 0
    Else
        Data1 = TextBox1
    End If
    If TextBox2 = "" Then
        Data2 = 0
    Else
        Data2 = TextBox2
    End If

ActiveCell.Offset(0, 1) = ActiveCell.Offset(0, 1) + Data1 - Data2
    Unload Me
End Sub

ActiveCell.Offset(0, 1) , verinin tıklanan sütundan itibaren kaç sutun sonra yazılacağını ifade eder.

Kendi tablonuza göre bu rakamları değiştirerek uyarlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri