• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok Çalışma

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
Merhabalar bir stok çalışması yapmaya çalışıyorum bir kaç yerde takıldım. Yardım ederseniz sevinirim.
Aşağıdaki kodu sayfaya1 yükledim eksikleri var.
1- Kod programı D Sütununn en son satırına veri girince değeri direk Stok sayfasının ilgili satırına eklensin.
2. Stoktaki B stünuna veriler eklendikçe Sıra Numarası otomatik verilsin
3. sayfa1 den gelen benzersiz değerlerin karşısındaki G3:G1000 toplamları stok sayfasında C sütununda alınsın. Örnek verecek olursak
Stok B3 M.SODA nın C3 212 olmalı gibi
Alternatif çalışmada olabilir.

Sub listele()
Dim S1 As Worksheet
Dim S2 As Worksheet
Dim i As Long, son As Long, son1 As Long, son2 As Long, sat As Long

Set S1 = Sheets("Sayfa1")
Set S2 = Sheets("Stok")

Application.ScreenUpdating = False

son = S1.[D65536].End(3).Row

S2.Range("b3:b65536").ClearContents

sat = 2
For i = 3 To son

If WorksheetFunction.CountIf(S1.Range("d3:d" & i), S1.Cells(i, "d")) = 1 Then
sat = sat + 1
S2.Cells(sat, "b") = S1.Cells(i, "d")
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

D sütununa veri girişi yapıp deneyiniz.

Ekli dosyalar

D sütununa veri girişi yapıp deneyiniz.
Korhan bey teşekkür ederim.Tam istediğim bu şekilde. Küçük bir sorun var. Sayfa1 e D sütünuna ürün giriyorum. Ürün ismi Stokta ilgili yerde yoksa hemen oluşuyor. Varsa birşey yapmıyor. Buraya kadar sorun yok. Toplam güncellemesi ancak bir alt satırın D sütununa ürün girince güncelleniyor.
Birde işlem tamamlandı mesajı olmasada olur. Sürekli okeylemek gerekiyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

Siz ilk mesajınızda "D" sütununa veri girince hemen aktarsın demiştiniz. Bu durumda ilk olarak diğer sütunlardaki bilgileri girmelisiniz ki toplamlarda dinamik olarak aktarılsın. Veri girişinde bir düzene uymanızda fayda var. Kod normal olması gerektiği gibi çalışıyor. Olmayan veriyi aktaramaz. Dolayısı ile bu işlem için bence "D" sütunu uygun değildir.

Toplam miktarın oluşması için "F" sütununa veri girişi yaptıktan sonra aktarma işlemi yapılırsa daha sağlıklı olacaktır. Buna göre dosyanızı revize ettim. Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Geri