• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Statusbar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Sevgili arkadaşlar webtr sitemizden aldığım veri yönetimi formu güzel olmuş ancak hem öğrenmek hemde personel bilgilerimi kendime göre ayarlamak istiyorum ancak formun üst tarafındaki statusbara bölüm nasıl ekleniyor ve eklenen bölümün içerisine bilgi örneğin (Baba Adı) gibi nasıl yazılıyor eğer bilginin paylaşıldıkça çoğalıp herkese yararlı olacağına inanan arkadaşlar var ise lütfen bildiğiniz birikimi benim seviyemdeki arkadaşlarla paylaşın sizler için belki çok basit olan bu soruma dünden beri cevap alamadım lütfen cevap veriniz hepinize saygı ve sevgiler

Ekli dosyalar

userform'u açamadım. ama statusbar başka bir şey. resimden anladığım kadarı ile textbox ekleyeceksiniz. userform'daki ilgili kodları da bu textbox'a göre düzenleyeceksiniz.

Cevap yazan arkadaşıma teşekkür ediyorum ama texboxsu denetim eklediğim bölüm propertieste texbox olarak görünüyor oysa benin öğrenmek istediğim dosyada eklenen menüler Statusbar1 olarak görünüyor belki ben sorumuda tam anlatamamış olabilirim

userform'u görüntüleyebildim.

ben Application.StatusBar'ı kastediyorsunuz zannetmiştim. formdaki statusbar control versiyon 6.0 imiş.

hakim olduğum bir konu değil ama araştırınca daha çok VB'de kullanılan bir uygulama olduğunu gördüm.

sizin formdaki status bar kontrolu listbox'ın sütun başlıkları için kulllanılmış. buna ihtiyaç yok. zaten statusbar kontrolunun kullanım amacı da bu değil.

form'un kod modülünde ki initialize kodu aşağıda. kırmızı olarak belirttiğim ilaveyi yaparsanız listede bir kayıt olması halinde sütun başlıklarını da gösterecektir. haliyle formdaki statusbar'ı silmeniz uygun olur.

ilave bir sütun ekleyecekseniz, ColumnCount, ColumnWidths ve RowSource değerlerini de buna uygun düzeltmeniz lazım gelir.

keza bu verileri kullanan veya buraya veri aktaran bütün Click olay kodlarını da düzeltmek lazım.

kolay gelsin.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()

ListBox1.ColumnCount = 8
[COLOR="Red"]ListBox1.ColumnHeads = True[/COLOR]
ListBox1.ColumnWidths = "50;80;70;60;50;70;50;50"
ListBox1.RowSource = "B2:I" & [a65536].End(3).Row

CommandButton2.Enabled = False
CommandButton3.Enabled = False

Me.Height = 242
Me.Top = 40
Me.Left = 80

ScrollBar1.Max = [a65536].End(3).Row - 1
Slider1.Max = [a65536].End(3).Row - 1

End Sub

mutlaka statusbar istiyorum diyorsanız...

statusbar seçili iken, görünmüyorsa, view'dan properties window'u açın.
statusbar özelliklerinde Custom'ı tıklayın.
sağda beliren ... 'yı tıklayın.
Panels sekmesine geçin.
Buradan Panel ekleyip (insert), silip (remove), ismini (Text) vs değiştirebilirsiniz.

Sevgili mancubus ilgilenip beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ediyorum malumunuz ilim paylaştıkça çoğalır cevap şimdi oldu bende nasıl yapıldığını anladım

Geri