Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Toolbox üzerinde sağ-klik yaparak additional controlsu tıklayın, açılan pencereden ilgili nesneyi (microsoft statusbar control) seçerek OK butonuna basın.
Aynı problemi bende yaşıyorum arkadaşlar baktım bu arkadaş zamanında sormuş tekrar konu açıp Db yi şişirmek istemedim o yüzden bunu güncelledim umarım yanlış bişey yapmamışımdır...
Makro öğrenmeye çalışıyorum ve Toolbox da sağ click yapıp Additional Controls seçeneğine tıkladığımda pencere çıkmıyor o yüzden statusbar ekleyemiyorum yardımcı olabiilr misiniz acaba?
Hayır hocam sizin tarif etmiş olduğunuz yöntemide denememe rağmen karşıma şeçim yapabileceğim bir pencere gelmiyor.
Ayrıca sorunun program kaynaklı olabilme ihtimaline karşılık microsof office kaldırıp tekrar kurdum düzelmeyince sürüm değişikli yaparak office 2010 sürümünü kurdum aynı şekilde devam ediyor...
Ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama şimdi additional control penceresinin alt tarafında belirtilen yolda SFLEX3.OCX dosyasını office 2010 sürümünü kullanan ve problem yaşamayan bir kardeşimiz upload etse de ben kendi sistemimdeki dosya ile değiştirip denesem çözüm olur mu acaba?
İleti#1) serkan7935 » 19 Tem 2011 12:44
Additional Controls açılmıyorsa bir siteden aldığım yöntem ile bu sorunu halledebilirsiniz. Format atmaya, Office'i kaldırmaya hiç gerek yok. Umarım işinize yarar arkadaşlar...
1-Başlat / Çalıştır = Regedit
2-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID anahtarına gelip üzerindeyken sağ tıklayıp "İzinler" e basıyoruz.
( Ya da HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID yolu da olabilir)
3-Administrators(Kullanıcı Adı\Administrators) için "Tam Denetim" ve "Oku" kısımlarını "İzin ver" olarak seçip "Gelişmiş" düğmesine basıyoruz.
4-Açılan ekranda "İzinler" tabındayken Administrators(Kullanıcı Adı\Administrators) 'a tıklayıp
"Tüm bağımlı nesnelerdeki izin girdilerini burada gösterilen ve bağımlı nesnelere uyanlarla değiştir" kutusunu
işaretliyoruz ve "Uygula" deyip çıkan uyarıya da "Evet" diyoruz sonra da "Tamam" deyip çıkıyoruz...
Böylece Additional controls'un açılmama sorunu çözülmüş oluyor.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.