• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

statusbar nerede?

Excel Vers. ve Dili
microsoft office professional plus 2016
arkadaşlar statusbarı tolbox kutusunda bulamadım nerede acaba tolbox kutusunu biyerlerden eklememmi gerekiyor?

Toolbox üzerinde sağ-klik yaparak additional controlsu tıklayın, açılan pencereden ilgili nesneyi (microsoft statusbar control) seçerek OK butonuna basın.

bende office 2007 var ama dediğiniz yerde yok nasıl eklerim bir bilginiz varmı

Aynı problemi bende yaşıyorum arkadaşlar baktım bu arkadaş zamanında sormuş tekrar konu açıp Db yi şişirmek istemedim o yüzden bunu güncelledim umarım yanlış bişey yapmamışımdır...

Makro öğrenmeye çalışıyorum ve Toolbox da sağ click yapıp Additional Controls seçeneğine tıkladığımda pencere çıkmıyor o yüzden statusbar ekleyemiyorum yardımcı olabiilr misiniz acaba?

Office 2007 sürümünü kullanıyorum...

VB editörü tools menüsünden additional controls penceresine ulaşabiliyormusunuz.

Hayır hocam sizin tarif etmiş olduğunuz yöntemide denememe rağmen karşıma şeçim yapabileceğim bir pencere gelmiyor.

Ayrıca sorunun program kaynaklı olabilme ihtimaline karşılık microsof office kaldırıp tekrar kurdum düzelmeyince sürüm değişikli yaparak office 2010 sürümünü kurdum aynı şekilde devam ediyor...

Son düzenleme:
Bu durumda önce bir 2003 üst sürüm yükleyip sonra üzerine 2007 veya 2010'u kurmanızı öneririm.

Bu şekilde deneyiniz.

p1Now.png

Seyit hocam zaten o pencereyi çıkarmayı başarabilsem sorunum hallolacak ama Additional Controls penceresi gelmiyor

Ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama şimdi additional control penceresinin alt tarafında belirtilen yolda SFLEX3.OCX dosyasını office 2010 sürümünü kullanan ve problem yaşamayan bir kardeşimiz upload etse de ben kendi sistemimdeki dosya ile değiştirip denesem çözüm olur mu acaba?

Y6dFR.png

Additional Controls penceresi gelmeden ocx dosyasının bir anlamı olacağını sanmıyorum.

Additional Controls Açılmıyor

İleti#1) serkan7935 » 19 Tem 2011 12:44
Additional Controls açılmıyorsa bir siteden aldığım yöntem ile bu sorunu halledebilirsiniz. Format atmaya, Office'i kaldırmaya hiç gerek yok. Umarım işinize yarar arkadaşlar...

1-Başlat / Çalıştır = Regedit

2-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID anahtarına gelip üzerindeyken sağ tıklayıp "İzinler" e basıyoruz.
( Ya da HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID yolu da olabilir)

3-Administrators(Kullanıcı Adı\Administrators) için "Tam Denetim" ve "Oku" kısımlarını "İzin ver" olarak seçip "Gelişmiş" düğmesine basıyoruz.

4-Açılan ekranda "İzinler" tabındayken Administrators(Kullanıcı Adı\Administrators) 'a tıklayıp
"Tüm bağımlı nesnelerdeki izin girdilerini burada gösterilen ve bağımlı nesnelere uyanlarla değiştir" kutusunu
işaretliyoruz ve "Uygula" deyip çıkan uyarıya da "Evet" diyoruz sonra da "Tamam" deyip çıkıyoruz...
Böylece Additional controls'un açılmama sorunu çözülmüş oluyor.

Serkan Bey e Teşekkürler ! Bende bu şekilde hallettim artık Additional Controls açılıyor...

Geri