• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SQL-bellek ilişkisi

Excel Vers. ve Dili
Excel2007
Merhaba arkadaşlar ;

Bir ADO connection ile beraber kullanmış olduğum SQL ifadesi yaklaşık 1000 satırlık bir tablodan veri çekiyor. Ancak bu ifade sorgu gereği ortalama 500 kere çalışıyor. SQL ifadesi sadece select*from ifadesinden oluşuyor. INSERT INTO yada UPDATE benzeri bir ifade yok.

Ancak buna karşın makro uzunca bir süre çalıştıktan sonra hata veriyor ve Excel kapanıyor.

Döngüyü 500de değil de 20de durdursam hiçbir sorun olmadan çalışıyor. Bir arkadaşım SQL ifadelerinin Excel içerisinde RAMde tutulduğu için şişmeye neden olduğunu söylüyor.

Bütün connectionlarımı ve recordsetlerimi .Close ifadesi ile kapatıyorum ve set rs=nothing ile içlerini boşaltıyorum..

Şirket ile ilgili kurumsal bilgiler olduğu için örnek dosya gönderemiyorum. Benim merak ettiğim konu siz de benzer sıkıntılar yaşıyor musunuz ?

Hangi veritabanını kullanıyorsunuz?

Döngü içersinde "DoEvents" kullanmayı deneyin. 1000 kayıt içeren ve basit bir select ile çekilen sorgunun cevap vermemesi tuhaf bir durum açıkçası...

Sorguyu 500 kez çalıştırarak neyi amaçladığınızı yazarsanız, daha uygun bir çözüm geliştirilebilir.

Geri