• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Spor Toto Kolonu Oluşturma(Tahmine göre dolgu rengi verme)

Excel Vers. ve Dili
2017 Eng
Merhabalar
Maç tahminleri girildiğinde otomatik olarak toto kolonlarını oluşturan bir excel dosyası oluşturmak istiyorum.
Şöyleki; bir hücreye toto tahmin sonucu girilecek. (Yani 1 veya 0 veya 2 yazılacak). Girilen sonuca göre; istenen bir başka hücrede siyah dolgu oluşacak.
Örneğin; C3 hücresine 1 girilirse ; H3 hücresi siyah dolgulu oalcak
0 girilirse; I3 hücresi siyah dolgulu oalcak
2 girlirse; J3 hücresi siyah dolgulu olacak...

İlgili dosya ektedir. Yardım ederseniz çok sevinirim..
İyi akşamlar...

Merhaba Sayın hopeful

Bu özelliği Condational Formatingden yapabilirsiniz Bunun için forum kurallarında excel dili ve hangi versiyonunuzu imza kısmına yazmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.
Ben ingilizce kullandığımdan size ingilizce anlatacağım

İlk önce H3 ten başlayarak J14 e kadar olan alanı mausla tarayın.
Daha sonra Menüden
Format >> Condationa Formatin seçeneğini seçtiğinizde ekrana gelen pencerenin sol tarafını formul yaparak sağ tarafına da aşağıdaki formulu ekleyin

=IF(H$2=$C3;TRUE;FALSE)

son olarakta pencerenin alt kısmında format yazan yere tılayarak açılan pencerenin üçüncü sayfasına gidin ve oradan istediğiniz rengi seçin ve ok butonuna basın boylece ilk kısım da istediğini işlev gerçekleşecektir

aynı işlemi aşağıdaki formulu kullanarak ikinci kısmada uygulayın

=IF(K$2=$D3;TRUE;FALSE)

Kolay Gelsin

Sayın hopeful,

Yapılmış örnek ek de

İyi çalışmalar :hey:

modalı

ben spor toto da15 macta 1 0 2 seklınde kac kolon uretebılırım

Spor Toto da 15 macı sıstemlı bır sekılde tek kolonda oynasak sonra bu kolonda bulunan tahmınler yan kolonlara bırbırıne benzemeyecek sekılde gecırılebılır mı ? Veya bu yapılmısmıdır. Cunku cok guzel calısmalar var ama tam dusundugumu bulamadım bır turlu :) mesela 128 tl lık kuponu 25 krs luk kuponlar seklınde kac tane olusturabılırım ?

Geri