• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sözlük

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan millis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Sayın üstadlar ve arkadaşlar; Benim sizden ricam sözlük gibi görev yapan bir program yapmak. Ekli dosyada göndermiş olduğum konudan da anlaşılacağı gibi, Userformda harfler bulunmakta. Formun üzerinde bulunan harflerden hangisine tıklarsam listedeki o harfle başlayan konuları Listbox1 kısmına aktaracak ve bu listbox1 deki çıkan konu başlıklarından hangisini tıklarsam bir alttaki Label2 kısmına açıklamasını yazmasını istiyorum. Sayfa1 de veriler bulunmaktadır. Yardımlarınızı acilen bekliyorum. İlgilenirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

2 gün önce başka bir arkadaşınız yaptım.
Aşağdaki linki inceleyiniz.:cool:
ÖDEV SÖZLÜK

Yanlız üstad; harflerden birini seçince sadece o harfle başlayan başlık kısımlarını ListBox1 e eklemesi ( açıklamalar yanında olmayacak ) ve ListBox içerisindeki başlıkları seçtiğimizde ise alttarafta Yani Label2 de açıklamasını yazması gerekiyor. Eğer ilgilenirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Yanlız üstad; harflerden birini seçince sadece o harfle başlayan başlık kısımlarını ListBox1 e eklemesi ( açıklamalar yanında olmayacak ) ve ListBox içerisindeki başlıkları seçtiğimizde ise alttarafta Yani Label2 de açıklamasını yazması gerekiyor. Eğer ilgilenirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Buda olur .Ama benim yaptığım ,uygulamalar için en doğru olanıdır.
Ayni başlıktan 2 tane varsa ve farklı açıklamalar varsa bir karışıklık çıkarmaz.İstediğni seçip labelde görebilirsiniz.
Mutlaka öyle istyorsanız onuda yaparım.:cool:

Üstad size karşı ayıp olacak ama eğer bahsettiğim gibi olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Örnek dosya

Örnek dosyayı burdan gönderiyorum üstad.

Ekli dosyalar

Üstad size nasıl teşekkür etsem bilmiyorum. Tam tamına 100 puan aldınız :)

Üstad size nasıl teşekkür etsem bilmiyorum. Tam tamına 100 puan aldınız :)
Rica ederim.
Class module uyguladım.O konuyu es geçmeyin.Programın bel kemiğidir.:cool:
İyi çalışmalar.:cool:

Ellerinize ve emeğinize sağlık. Çok sevap kazandınız. Bunu belirtmek istedim. Teşekkür ederim. Yardımlarınız için. Umarım bir gün bende sizler gibi Visual Basic üzerine başka arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Geri