• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sözlük ve Tercüme (çeviri) Programı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beab05
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beab05

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
tercu1.jpg

tercu2.jpg

Merhaba arkadaşlar;

Neredeyse tüm dillerden tüm dillere çeviri yapabileceğiniz bir program yaptım. Çeviriyi ekte de göreceğiniz(GoogleTranslateAPI.dll) üzere Google Apisi ile yapıyorum. Dolayısıyla internet bağlantısı gerekmektedir.

Programı WPF(Windows Presentation Framework) ve VB.Net ile yaptım, çalışması için bilgisayarınızda FrameWork 3,5 yüklü olması gerekmektedir.

Bu program ile WPF de görsel olayların ne kadar iyi ve basitçe yapılabildiğini gördüm. Amacım hem WPF yi tanımak hem de işe yarar bir program oluşturmaktı..

Not: Programın son versiyonunu ekledim ve eskisini kaldırdım.

Ekli dosyalar

Merhabalar;
Programın XP de çalışmadığını farkettim. İlk mesajdaki eki tekrar düzenledim.. Win7 ve XP de sorunsuz çalışmaktadır..

Elinize sağlık çok pratik ve görsel olarak da güzel olmuş.:bravo:

Merhaba

Rar'daki "GoogleTranslateAPI.dll" yi nereye kopyalayalım?

Bilgisayarımda;

C:\Program Files\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v.3.5\Microsoft.NET Framework 3.5 SP1

şeklinde bir dizin var, burası olur mu ?

Teşekkür ederim.

Merhaba

Rar'daki "GoogleTranslateAPI.dll" yi nereye kopyalayalım?

Bilgisayarımda;

C:\Program Files\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v.3.5\Microsoft.NET Framework 3.5 SP1

şeklinde bir dizin var, burası olur mu ?

Teşekkür ederim.

Ben iki dosyayı da masaüstüne koydum, çalışıyor. Sanırım nereye koyduğunuz farketmiyor.

Gerçekten çok pratik ve kullanışlı ellerinize sağlık

Teşekkürler arkadaşlar;

DLL dosyasının, EXE ile aynı dizinde olması gerekiyor.. Aynı klasor ya da masaustunde olmaları gibi..

Teşekkürler arkadaşlar;

DLL dosyasının, EXE ile aynı dizinde olması gerekiyor.. Aynı klasor ya da masaustunde olmaları gibi..

Merhaba,

Program çok güzel, elinize sağlık,

Ayrıca ilginiz ve paylaşımınız için de teşekkür ederim.

Sn. Beab05,
Elinize sağlık ,bilgisayarımın masaüstünde yerini aldı :)

Beab üstadım çok güzel program yapmışsın.Eline sağlık.
Yalnız userformu nasıl yaptın?

Burada WPF yi açıklamak istemiyorum, çünkü mutlaka eksik olacaktır. İnternette WPF diye aratırsanız birçok Türkçe kaynak bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim.Şöyle bir genel bakış yaptım.Form oluşturma ile ilgili sanırım.Kod yapısıda html kodlarına benziyor.Ayrı bir dünya gibi.Sanırım artık herşey html ve onun üstü(yeni gelişecek olan) yapıya doğru kayıyor.Buna yetişmek çok zor.Yoksa bir an önce html olayınamı girsek ne yapsak?:D
İyi akşamlar.:cool:

Selamlar,

Sn. beab05,

Elinize sağlık. Paylaşımınız için teşekkürler. Çok güzel bir çeviri programı hazırlamışsınız.

selamlar,
sayın beab05 ben dosyayı indirdim fakat çalıştıramadım. Şöyle bir uyarı çıkıyor Sozluk2010 bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor.Bu durumdan dolayı özür dileriz. Bunun sebebi nedir acaba.

Geri