• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soyismin ilk harfi a olanların sayısı

Bu formülü F2 ye yapıştırın
Kod:
=SOLDAN(PARÇAAL(B2;EĞER(EHATA(BUL(" ";B2;BUL(" ";B2;1)+1)+1);BUL(" ";B2;1)+1;BUL(" ";B2;BUL(" ";B2;1)+1)+1);100);1)
Bu formülü de G2 ye yapıştırın
Kod:
=EĞERSAY(F:F;F2)
iki formülü de sonuna kadar çekin. Her harf in kaç defa geçtiğini yazacaktır.

birinci bölümde hepsini tek bir hücrede yazdığımızda çok karışık oluyor.Tam olarak ne olduğunu anlayamadım.Bunu parçalayıp adım adımda yapabiliyor muyuz?
Bu yöntemin dışında daha anlaşılır yol yok mu?

birinci bölümde hepsini tek bir hücrede yazdığımızda çok karışık oluyor.Tam olarak ne olduğunu anlayamadım.Bunu parçalayıp adım adımda yapabiliyor muyuz?
Bu yöntemin dışında daha anlaşılır yol yok mu?

Yapabilseydim tek hücrede bitirmek için daha da karışık yapardım : )

Açıklaması aşağıdaki şekildedir. Formüller iç içe olduğu için parçalar tam olarak işlemi açıklamamakta (en sondaki ;100 ve ;1 gibi), ancak bir fikir vermektedir.

Yapabilseydim tek hücrede bitirmek için daha da karışık yapardım : )

Açıklaması aşağıdaki şekildedir. Formüller iç içe olduğu için parçalar tam olarak işlemi açıklamamakta (en sondaki ;100 ve ;1 gibi), ancak bir fikir vermektedir.

Pek anladım diyemem :(

Kod:
=SAĞDAN(B4;UZUNLUK(B4)-BUL("*";YERİNEKOY(B4;" ";"*";UZUNLUK(B4)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B4;" ";"")))))

bu da bir çözüm yöntemi ama gene iç içe olduğu için anlayamadım.Peki bunu parçalayamaz mıyız?

alternatif olarak,
tek hücrede hesaplamak isterseniz

Tablo dışında herhangi bir hücreye kopyalayabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(PARÇAAL($B$2:$B$10001;BUL("#";YERİNEKOY($B$2:$B$10001;" ";"#";UZUNLUK($B$2:$B$10001)-UZUNLUK(YERİNEKOY($B$2:$B$10001;" ";""))))+1;1)="A"))

fomülünü kullanabilirsiniz.
sonucun doğruluğunu kontrol etmedim ama sonuç = 1291

alternatif olarak,
tek hücrede hesaplamak isterseniz

Tablo dışında herhangi bir hücreye kopyalayabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(PARÇAAL($B$2:$B$10001;BUL("#";YERİNEKOY($B$2:$B$10001;" ";"#";UZUNLUK($B$2:$B$10001)-UZUNLUK(YERİNEKOY($B$2:$B$10001;" ";""))))+1;1)="A"))

fomülünü kullanabilirsiniz.
sonucun doğruluğunu kontrol etmedim ama sonuç = 1291
Sonuç doğru

Geri