• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sorunun Ne Olduğunu Bilmiyorum

Excel Vers. ve Dili
microsoft
Herkese merhaba terimleri kısaltmaları bilmediğimi soruma başlamadan belirteyim. kendi kendime kurcalayarak bir şeyler öğrendim exel hakkında.

sorunum şu: işim gereği kullandığım programda çalışan listesi ayarlama aylık veya toplam istatistik vb. amacıyla kullanıyoruz. programın bir diğer işlevi örnek veriyorum 34 adında bir iş türünden 1 adet gerçekleştirilince karşılığı = 200 otomatik çıkıyor.
Bu şekilde yaklaşık 100 adet iş türü mevcut ve bir hücreye geldiğimde aşağı sekme ya da ok tuşuna bastığımda hepsi açılır istediğimi seçer kaç adet ise elle girerim. sadece bir tanesinde değeri yanlış çıkartıyor. bir türlü bu durumu düzeltemedim. size nasıl daha düzgün anlatabilirim bilmiyorum. toplama değerlerini aldığı hücreleri kontrol ettim normal görünüyor ama sonuç farklı. ad tanımlamasıyla ilgili bir şeyler olduğunu düşünsem de halledemedim. bu yüzden istatistikler hep yanlış çıkıyor.

kısacası ben 35 işini seçtiğimde 200 çıkması gerekirken 250 çıkıyor sonuç ve bunu düzeltemedim. sorunumu dahi tam anlatamadığımı farkettmişsinizdir. böyle bir sitenin varlığından konu hakkında araştırma yaparken haberim oldu kesinlikle sizlerin çözebileceği bir konu da ben size tam anlatabildim mi ne kadar anlatabildim bilmiyorum. aslında çok karmaşık bir program olduğunu sanmıyorum. ilgilenirseniz sevinirim

Merhaba,

Dosyanızı ya da dosyanızı temsil edebilecek örnek dosyayı dosya.tc gibi paylaşım sitelerine yüklerseniz yardım almanız kolaylaşır.

yzYkAk

6ygjl0

WGBj6m

3prk10

ROmjb7

pGyOmr

Bu resimlerden sorunu anlamak da çözüm bulmak da çok zor. Örnek dosyayı gerçek dosyanızla aynı yapıda ama gerçek veriler olmadan, sorunun nerede olduğunu belirterek excel dosyası olarak yüklerseniz iğne ile kuyu kazmak yerine çözüm bulmaya çalışırız.

Mutlu yıllar.

Geri