• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru - Formül kullanarak biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Merhaba arkadaşlar

Bir ödeme listem var. Günü gelmeden 7 gün önce hücredeki yazılar kırmızı oluyor.

Formulüm : =(A3-BUGÜN())<7

Burda sıkıntı yok. Çalışıyor. Sıkıntım şu;

Mesala ödemeyi yaptık bitti. Hala kırmızı kalıyor. Eski siyah renge dönmesini istiyorum. Yardımcı olurmusunuz. Dosya nasıl eklenıyor bilmiyorum yoksa ekleyebilirim dosyamı.

B1 Hücresinde "ÖDENDİ" yazılı olduğunu varsaydım.
Kod:
=VE(($A$1-BUGÜN())<7;$B$1<>"ÖDENDİ")

.

Ödendiğine ilişkin bilgi B3'te ise; formülü aşağıdaki şekilde deneyin.

Kod:
=VE((A3-BUGÜN())<7;B3="")

.

hamitcan hocam kendi formülümü sildim, sizinkini yazdım çalıştırdım. Ödemesi 7 gün kalanları ve geçenler kırmızı göstermez oldu. Yada ben yapamadım.

İdris SERDAR hocam sizin formülüde şu şekilde kullandım. Benim formülü silmeden sizin formülüde ekledim. Hücreyede ÖDENDİ yazdım. ÖDENDİ yazanlar siyaha dönüşüyor, digerleri kırmızı oluyor. Tam istediğim bu. Yanlız anlamadıgım Benim formulu silince çalışmıyor. Sizin formuldeki 7 den küçükse geçen kısım ne işe yarıyor ?

Ben tarihin A1 hücresinde olduğunu varsaymıştım o yüzden çalışmamıştır. Koşullu biçimlendirme içinde formülü uygularken hedef hücreyi belirtmeyi unutmayın. Kod, A1 hücresine bir tarih ve B1 hücresine "ÖDENDİ" yazmadığınızda çalışır.
Kod:
=VE(($A$3-BUGÜN())<7;$B$1<>"ÖDENDİ")

Tamam hocam çalıştı. Allah razı olsun. İdris hocanın dediğide çalıştı, sizinkide çalıştı. 2 şekildede çalıştı.

Geri