• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sondan bir önceki rakamı alma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
0 ali
1 ali
2 ali
3 mehmet
4 zeki
5 mehmet
6 zeki
7 mehmet
8
9 zeki

Arkadaşlar merhaba benim bir listem var yukarıdaki gibi ve dosya numarasına göre isimlere numara tanımlaması yapıyorum.
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(EĞER(SAĞDAN(D2;1)="8";PARÇAAL(D2;4;1);SAĞDAN(D2;1));E:F;2;0);DÜŞEYARA(--EĞER(SAĞDAN(D2;1)="8";PARÇAAL(D2;4;1);SAĞDAN(D2;1));E:F;2;0))
Bu formül ile D2 satırına girilen "45345" dosya numarasını son rakama göre çektirerek isimleri düşeyara ile getiriyorum. Fakat 8 in karşısı boş olduğundan yani "43458" numarasınıda bir önceki rakama yani "5" rakamına parçaal ile getirebiliyorum. Ama bu sayı 6 haneli olduğunda parçaal malesef işimi görmüyor.
Kısacası ben eğer hücrenin karşısında isim yoksa bir önceki rakama göre düşeyara kullanmak istiyorum. Ne yapabilirim. Teşekkürler.
Ornek excel dosyasını ekledim.

Ekli dosyalar

Ben de sorayım
1. E sütununda 9 dan sonra bir değer gelebilir mi?
2. Dosya no 42785 iken, 5 numara boşsa 8e bakacak. 8 de boşsa 7 yemi bakacak? devamında 7 de boşsa 2 ye mi bakacak?
3. Dosya No 6 hane olduğunda yukarıdaki ilk 2 soru için cevaplar aynı mı? Farklıysa nedir?

Hocam merhaba, dosya numarası yeni yıl ile birlikte değişiklik gösteriyor evet. Devlet dairelerini bilirsiniz, yeni yıl ile şuan mesela dosya numarası 3 haneli, ilerleyen dönemde 4,5,6 haneyi bulacak.
Burada E sütununda 9 dan fazla rakam olmayacak başka bir değer gelmiyor.
1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarında genelde sadece 1 satır boş kalıyor, o değişiyor ama bazen 8 bazen 9 boş kalıyor. Personele göre.
Özetle olay şu; 8 Rakamı boşsa veya 9 rakamı veya 1 rakamı boşsa bir önceki rakama bakacak ve o rakamın karşısındaki ismi getirecek.
Ben dosya no rakamı kaç haneli olursa olsun hep son rakam, eğer boşsa bir önceki rakama göre işlem yapmak istiyorum.

Deneyin.
=EĞER(UZUNLUK(KAYDIR(F2;SAĞDAN(D2;1);;1;1))>0;KAYDIR(F2;SAĞDAN(D2;1);;1;1);KAYDIR(F2;PARÇAAL(D2;UZUNLUK(D2)-1;1);;1;1))

Alternatif dizi formülü

Birden fazla boş sayı olursa sağdan geriye doğru kontrol ediyor.

Kod:
=İNDİS($F$2:$F$11;PARÇAAL(D2;MAK(DÇARP(--ESAYIYSA(EĞERHATA(BUL(EĞER(F2:F11<>"";SATIR(F2:F11)-2;0);D2;DEVRİK_DÖNÜŞÜM(SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(D2)))));""));SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(D2)))^0));1)+1)

Geri