• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son tarihe ait bilgileri getirmek

Excel Vers. ve Dili
tr
STOK KODLU isimli sayfadaki K2 hücresine SONALIM DATA dosyasından En son tarihi çekmek istiyorum kriter ise stok kodlu sayfasında ki G2 dir lütfen yardım sonalım data P deki tutarı o tarihe karşılık geleni stok kodlu L ye. Sonalım datadaki C yi stok kodlu daki J ye al

Deneyiniz.

Stoklarda en son alınan tarih hep en üst sırada ise formül doğru sonucu verir. Aksi halde hatalı sonuçlar verir.

K2;
Kod:
=İNDİS('SONALIM DATA'!F:F;KAÇINCI(G2;'SONALIM DATA'!H:H;0))

L2;
Kod:
=İNDİS('SONALIM DATA'!P:P;KAÇINCI(G2;'SONALIM DATA'!H:H;0))

M2;
Kod:
=İNDİS('SONALIM DATA'!Q:Q;KAÇINCI(G2;'SONALIM DATA'!H:H;0))

Şuan deneyemiyorum ama sabah ilk işim denemek olacak birde K2 ye karşılık gelen tarihe göre stok kodlu da J ye firma ismini çekile bilir mi

Acaba sayfalara uygulayıp paylaşım linki vermeniz mümkün mü ben örnek excell dosyasının linkini koymuştum
İlginize şimdiden çok teşekkür ederim

Stok kodlu sayfasına sonalınan data sından hep en güncel tarihin gelmesi lazım güncel gelen bilgiler sonalınan data sayfasının sonuna ekleniyor

Deneyiniz.

J2;
Kod:
=İNDİS('SONALIM DATA'!C:C;KAÇINCI(G2;'SONALIM DATA'!H:H;0))

Eklediğiniz dosyada bir kaç veri süzdüm. En son tarihli giriş hep üst satırda görünüyor. Alt satırda olacaksa formülü değiştirmek gerekir.

Merhaba,

İşi sağlama almak için son giriş tarihini DİZİ formülle buldurdum.

Formülleri hücreye yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER ile hücreyi terk edin. Aksi halde formüller doğru çalışmaz.

J2;
Kod:
=İNDİS('SONALIM DATA'!C:C;KAÇINCI(G2&K2;'SONALIM DATA'!H:H&'SONALIM DATA'!F:F;0))

K2;
Kod:
=BÜYÜK(EĞER('SONALIM DATA'!H:H=G2;'SONALIM DATA'!F:F);1)

L2;
Kod:
=İNDİS('SONALIM DATA'!P:P;KAÇINCI(G2&K2;'SONALIM DATA'!H:H&'SONALIM DATA'!F:F;0))

M2;
Kod:
=İNDİS('SONALIM DATA'!Q:Q;KAÇINCI(G2&K2;'SONALIM DATA'!H:H&'SONALIM DATA'!F:F;0))

Formüler çalışmıyor diyebileceğinizi düşünerek dosyanıza uyarlanmış halini ekliyorum.

Örnek Dosya

Ekli dosyalar

Geri