• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son gün ve son ay

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
arkadaşlar ekli dosyada B9 hücresine tarih girdiğimde c17 satırındaki en son günü s16 hücresine son ayı ise t16 hücresine nasıl yazdırabiliriz?

Ekli dosyalar

Merhabalar
S16 hücresine;
=GÜN(TARİH(YIL(C17);AY(C17)+1;0)) formülünü,
T16 hücresine de;
=METNEÇEVİR(TARİH(YIL(C17);AY(C17)+1;0);"aaaa") formülünü giriniz. S16 hücresinin hücre biçimi "Genel", T 16 hücresinin ise "Tarih" olmalıdır.

Sayın Erdal bazen B9 hücresine 15.7.2011 gibi bir tarih giriyorum son tarih 14.05.2011 oluyo ama yapmış olduğunuz formül gene 30 nisanı gösteriyo

c17:ag17 hücre aralığında en son tarih neyse onu yazması gerekiyo

Sayın yurttaş 01.01.2011 tarihini girdiğimde boş gözüküyo.yine 15.02.2011 dediğim zamanda boş geçiyo

Sayın Yurttaş makrolar silinmiş .Benim istediğim tarih girip en son tarih nerde bitiyosa onu yazması gerekiyodu

makroları puhantaj hesaplarken giriyorum.makro çok işime yarayacak hocam.eğer makroyu silmeden yapılabilrse çok güzel olur

Sayın Yurttaş benim makro değişmiş bu benim işimi görmüyo sonuçta sizin yapmış olduğunuz tarih ag17 hücresine bağlı .

Sayın ormann,
vermiş olduğum formüldeki C17'leri B9 olarak değiştirin.

Sayın Erdal aklıma şu şekilde formül geldi.Onu uyguladım oldu

MAK(iki tarih arasını uyguladım) oldu.Uğraştığınız için çok teşekkür ettim .Yalnız şunu formüle dökemedim.
diyelim ki a1 hücresinde 12.12.2011 tarihi var bunu b1 hücresine aşağıdaki şekilde nasıl uygularız

...../..../2011

C17 başvurularını B9 yazınca sorununuz çözülmedi mi?

Sayın Erdal dediğiniz formüldeki yerleri değiştirdim.Fakat olmadı.siz 14.nolu mesajıma bakablirseniz makbule geçer

Buyrun;
GÜN(A1)&"/"&AY(A1)&"/"&YIL(A1)

benim istediğim a1 hücresine 01.01.2011 yazdığımda b1 hücresine ...../.../2011 yazmalı

Merhaba,

b1

Kod:
=".../.../" & YIL(A1)

Geri